Családi napot tartottak a Petőfi parkban

2023.06.10. 17:52

Harminc éves a korai fejlesztés Makón

Szombaton családi nappal ünnepelte a Csongrád-Csanád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézménye, hogy 30 éves a korai fejlesztés Makón. Megtettek egy kört a babákért, volt állatsimogató és jótékonysági sütivásár is.

Munkatársunktól

Családokkal telt meg a Petői park szombaton. Fotó: Farkas Éva Erzsébet Facebook-oldala

A családi napon szombaton 9 órától lehetett regisztrálni az „Egy kör a babákért” közös futásra, sétára, amelyet akár babakocsival is megtehettek a résztvevők. A gyerekeket állatsimogatóval, zenés foglalkozással és sok vidámsággal várták. A Csongrád-Csanád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézménye jótékonysági sütivásárt is tartott, a bevétellel a korai fejlesztést támogathatták a program résztvevői.

– Köszönöm a meghívást, a találkozást, a sok-sok mosolyt és természetesen mindazt az áldozatos szolgálatot, amelyet az itt élő gyermekek fejlesztéséért végeznek a szakszolgálat dolgozói! – írta a programról Farkas Éva Erzsébet polgármester közösségi oldalán.

Fotó: Farkas Éva Erzsébet Facebook-oldala

Az intézmény ellátási körzetébe tartozik Makón kívül Ambrózfalva, Apátfalva, Csanádpalota, Csanádalberti, Földeák, Királyhegyes, Kiszombor, Kövegy, Magyarcsanád, Maroslele, Nagyér, Nagylak, Óföldeák és Pitvaros. Honlapjukon azt írták, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a magas színvonalú szakmai munkára, az értékek megőrzésére, illetve arra, hogy a térség tanulói megkapják azokat a speciális támogatási formákat, amelyek ellátása feladatkörükbe tartoznak. – Lényegesnek tartjuk az állandó fejlődést, önképzést, újabb terápiás eljárások elsajátítását, alternatív módszerek alkalmazását. A segítő, empátiás odafordulás mellett folyamatos szakmai megújulásunk biztosítja, hogy hatékonyan járulhassunk hozzá a térségünkben élő gyermekek, tanulók testi, szellemi és lelki jóllétéhez, fejlődéséhez – fogalmaztak.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában