Helyi közélet

2023.06.15. 15:22

Lázár: Új befektető jön a makói ipari parkba

Hamarosan bővül a múlt évben az év ipari parkja címmel kitüntetett makói ipari park: új befektető érkezik és 250-300 munkahelyet teremt – jelentette be Lázár János csütörtökön a Rádió 7 Közös nevező című műsorában. Szóba került a Hagymatikum bővítése és az újvárosi sportcsarnok is.

Munkatársunktól

Lázár János bejelentést tett a makói ipari park bővítéséről. Archív fotó: Szendi Péter

A kormány kedden bővítette a fejlesztésre kijelölt ipari parkok listáját, és ezek egyike a makói. Ennek köszönhetően első lépésként hamarosan ide érkezik egy befektető, és 250-300 új munkahelyet teremt

 – jelentette be Lázár János építési és közlekedési miniszter, a térség parlamenti képviselője csütörtökön. A Rádió 7 Közös nevező című műsorában elmondta, a társaság egy 55-60 ezer négyzetméteres ipari csarnokot épít majd. Az ehhez szükséges közműveket állami támogatásból építik ki. Lázár ennek kapcsán azt is megjegyezte, Makó nagy siker: a város kiválóan működik, rendezettek az állapotok, jól gazdálkodnak az erőforrásokkal, szemmel láthatóan gyarapodik a város. Ebben külön méltatta Farkas Éva Erzsébet polgármester szerepét.

Új perspektívát hoz a fürdőbővítés

A rádióinterjúban szóba került a Hagymatikum bővítése is. Emlékezetes: a Makovecz Imre elképzelései és a Makona Tervező Iroda tervei alapján zajló fejlesztés megduplázza a mai fürdő kapacitását. A fő vonzerő a csúszda- és élményparknak lesz köszönhető, ahol három fedett csúszda és négy élménymedence működik majd. Lázár a 11 milliárdos beruházásról azt mondta, Makónak ezzel szerencséje volt.

 Az építkezést sok minden hátráltatta, de immár jól halad. Most 70 százalékos a készültség szintje. A közönség számára jövő márciusban nyílik meg az új létesítmény

 – mondta. A miniszter megjegyezte, az év első 5 hónapjában 70 ezer vendége volt a Hagymatikumnak. A bővítés után ez a létesítmény új perspektívát jelent majd a turizmusban és a város jövője szempontjából is.

Hamarosan átadják a csarnokot 

Az újvárosi kézilabdacsarnokról, amely egyben az ottani református iskola tornacsarnoka is lesz, azt mondta, augusztus 31-én fogják átadni.  A létesítmény 1,4 milliárd forintból épül meg. Alapterülete 2000 négyzetméteres lesz, és az egyéb helyiségek, például öltözők, vizesblokkok mellett 23×44 méteres küzdőtere, valamint 150 ülőhelyes nézőtere lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában