Jegyzet

2023.06.27. 17:47

Örök és elpusztíthatatlan

Szabó Imre

Az ötlet amilyen egyszerű, olyan nagyszerű: végy egy mindenki által ismert rockslágert, hívj meg annyi zenészt, amennyit csak tudsz, aztán csapjatok egy hatalmas bulit! Az első ilyen megmozdulást hat éve rendezték Szegeden, és akkora siker lett, hogy hamarosan a sokadikra kerül sor – ezúttal a határon túli Szatmárnémetiben, alighanem azt is jelezve, hogy a rock, ugyanúgy, mint a magyar összetartozás, nem ismer határokat.

A CityRocks megmozdulásait eddig csak videón láttam, de így is felemelő élmény azzal szembesülni, ahogy rengeteg muzsikus játszik az arcán átszellemült örömmel. Közép-Európa legnagyobb rockzenekara – írja honlapjuk bemutatkozó szövege, mindjárt hozzátéve: ez több, mint zenekar. Közösség. Amit egy zenészekből álló baráti társaság alapított Szegeden, és amiben tényleg nem számít, hogy ki honnan jött és hogy pár tízezres vagy sok milliós profi cuccal érkezett. A lényeg az érzés, hogy bár mindenki más, van valami, ami ezt a rengeteg embert összeköti.

A főszervező, Gajda Ferenc azért azt is elárulja, hogy ebben óriási munka van. Ez persze nem idegen tőle. Van szerencsém személyesen is ismerni és tudom, hogy már nagyon régóta a rock az élete. Tanúja voltam, amikor jó három évtizede megpezsdítette Makó rockéletét egy egészen kiváló klub szervezésével, de annak is, milyen lelkesen és precízen üti a bőröket, amikor a dobok mögé ül.

Szokták mondani, hogy a rock örök és elpusztíthatatlan. Ezt jómagam is vallom, és azt gondolom, a CityRocks is ennek a bizonyítéka. Szóljon a rock! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában