Szegedi hírek

2023.07.11. 15:38

Ha így halad, nem lesz többé párakapu Szegeden

Így is elege van már szinte mindenkinek a kánikulából, de ez még semmi! A dél-alföldi időjárás kedvelők Facebook-csoportjának adminisztrátora szerint jövő hét elején akár negyven fok is lehet, de azért addig lesz egy kis lehűlés, igaz abban sem lesz köszönet. Ráadásul, aki párakapu alatt akar hűsölni, kedd délutánig nem tudott, mert Szegeden nem működtek a szerkezetek. Ráadásul lehet, hogy végleg el is tűnnek.

Suki Zoltán

Van párakapu, csak éppen nem tudni meddig működik. Fotó: Török János

Két párakapu és ivókutak is vannak Szegeden, a Klauzál és a Mars téren. Csakhogy napok óta, pont a legnagyobb melegekben egyik sem működött. Miután cikket írtunk erről, a Szegedi Vízmű Zrt. szakemberei megjavították a szerkezeteket, és ezzel egy időben egy elkeseredett közleményt is kiadtak. Azt írták, hogy idén, a korábbinál is többször megrongálták a kapukat és a kutakat. A kapuk fúvókáit egyszerűen ellopták, a kutak csapját pedig letörték. Hozzátették, most csinálták meg utoljára, ha valaki még egyszer tönkreteszi, leszerelik a kapukat. Ezekre pedig nagy szükség lenne, mert a kánikula csak rosszabbodik.

Hétfőn délután még úgy nézett ki, hogy eléri egy kisebb vihar Szegedet, és hoz pár fokos lehűlést, de sajnos elfordult, és elkerülte a várost

 – mondta lapunknak a dél-alföldi időjárás kedvelők Facebook-csoportjának adminisztrátora. 

Tóth Béla amatőr meteorológus a jövőre nézve sem ígért sok jót. Lapunknak azt mondta, hogy most még egy kicsit szeles az idő, de szerdán újabb komoly melegedés várható, valószínűleg az lesz a legmelegebb nap a héten. Akát 36-37 fok is lehet, ráadásul mindez árnyékban. Aztán csütörtökön délután jön egy enyhe hidegfront, de az is csak pár fokos lehűlést hoz, viszont annál nagyobb bajt okozhat. Ugyanis labilis lesz a légkör, záporok, zivatarok is kialakulhatnak, sőt, jégeső is eshet, ráadásul mindezt heves széllökések kísérhetik. Szombattól pedig várhatóan újabb hőhullám érkezik, és a jövő hét elején akár 40 fokot is mérhetünk a Dél-Alföldön.

A június egyébként nem volt annyira vészesen meleg, a középhőmérséklete országos átlagban 19,8 fok volt, ami megegyezik az 1991-2020-as átlaggal. A havi középhőmérséklet a középső és déli országrészben általában kevéssel 20 fok felett, másutt az alatt alakult. A kánikula júliusban csapott le az országra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában