Helyi közélet

2023.07.08. 11:28

Izgalmas nap a honvédelmi táborban!

Az ország több pontjáról érkeztek diákok a Műszaki Ezred által szervezett honvédelmi táborba, ahol négy „Kratochvill kadét” is segíti a munkát.

delmagyar.hu

Fotó: Janó Miklós törzsőrmester

A nap az állóharc alapjaival indult, ahol a táborozók az alapmozgások és fogások mellett anatómiai ismeretekkel is gazdagodtak.

A programot az MH Sportszázad katonáinak látogatása koronázta meg. Az  olimpiai bajnok Lőrincz Tamás századossal, továbbá az Európa bajnokságon 7. helyezést elért Érsek Róbert törzsőrmesterrel és az Európa bajnok Fritsch Róbert szakaszvezető birkózókkal sportolhattak együtt a fiatalok.

Az alapos bemelegítést követően a táborozók  a birkózás alapmozdulatait sajátították el, illetve további önvédelmi fogásokat is megtanultak. Lőrincz Tamás százados remekül értett a fiatalok nyelvén, és egyértelmű, pontos instrukciókon keresztül tanította a résztvevőket. 

A közös edzés fegyelmezett volt, ugyanakkor tele volt humorral. 

A jó hangulatú sportfoglalkozás végén kipirult arcú, csillogó szemű, széles mosolyú fiatalok köszöntek el a katona sportolóktól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában