Helyi közélet

2023.07.17. 12:00

Ketten kaptak díjat az ítélőtáblán

Suki Zoltán

Lengyel Nóra Tímea bíró és Czirokné Horváth Gabriella bírósági tisztviselő kapta az elismerést. Fotó: Szegedi Ítélőtábla

Lengyel Nóra Tímea ítélőtáblai bíró és Czirokné Horváth Gabriella bírósági tisztviselő kapta idén a Szegedi Ítélőtábla Sélley Sándor-díját – tájékoztatta lapunkat a táblabíróság. Ez egyébként már korábban megtörtént a Bíróságok Napján, július 14-én, pénteken a Szegedi Ítélőtábla dísztermében. A Sélley-díjakat idén már a 10. alkalommal adták át. Az elismerést a Szegedi Ítélőtábla vezetése a Szegedi Királyi Ítélőtábla első elnökének tiszteletére alapította az ítélőtábla újjáalakulásának 10. évfordulóján, 2013-ban. Az idén – mint az elmúlt években is – az a bíró és bírósági tisztviselő kapta a díjat, akiket a táblabíróság dolgozói titkos szavazáson találtak rá a legméltóbbnak. A bíróságok napjának megtartásáról 2000. június 24-én döntött az Országos Igazságszolgáltatási Tanács, és először 2001-ben tartották meg.

Július 15-e a bírói hatalom gyakorlásáról szóló 1869. évi IV. törvénycikk kihirdetésének évfordulója, ezért lett ez a nap a bírák és az igazságügyi alkalmazottak ünnepnapja. A elismeréseket azért pénteken adták át, mert a július 15-e szombatra esett, amikor a bíróságok nem dolgoznak, csak kivételes esetekben.

A díjakat Bálind Attila, a Szegedi Ítélőtábla elnöke adta át, aki méltatta a kitüntetettek kiváló munkáját, akiket egy oklevéllel ismertek el, és egy virágcsokorral köszöntöttek.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában