Szegedi egyetemi hírek

2023.07.24. 17:30

Középiskolásokat táboroztat az egyetem Gazdaságtudományi Kara

Több mint negyven középiskolás diák költözött be hétfőn a Móra-kollégiumba, ahol ezen a héten zajlik az SZTE Gazdaságtudományi Kar tehetséggondozó tábora. Játékos, kiscsoportos foglalkozásokon ismerkednek a fiatalok a gazdasági területekkel és azok aktuális kihívásaival.

Koós Kata

Kovács Péter, az SZTE GTK dékánja köszöntötte a diákokat. Fotó: Török János

A Dél-Alföld mellett Pécsről, Budapestről és Kaposvárról is érkeztek középiskolás diákok a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának Ecocamp táborába, amelynek a Móra-kollégium ad otthont. A résztvevő 43 fiatalt Kovács Péter dékán köszöntötte, aki 2012-ben megálmodta és útjára indította az idén tizedik alkalommal megrendezett nyári tehetséggondozó műhelyt. 

Elmondta, a tábor legfőbb célja, hogy a diákok megismerjék a gazdasági területeket és azok aktuális kérdéseit. A középiskolások pénzügyi, gazdasági ismereteinek, problémacentrikus látásmódjának fejlesztése életkorukhoz illeszkedő, játékos formában, illetve a tanulók érdeklődésének felkeltése a gazdasági, pénzügyi terület iránt, amely által lehetőség nyílik a tehetséges fiatalok kiválasztására, fejlesztésére és a gazdasági pálya felé terelésére.

Sok játékos fejlesztőfoglalkozással készültek a kollégák, amelyekben bemutatjuk, hogy a gazdaságudományi területek mivel foglalkoznak. A diákok a csapatépítő-programok mellett a marketing, a menedzsment, a turizmus, a pénzügy területéhez kapcsolódó foglalkozásokon vehetnek részt. Emellett gyárlátogatást is szervezünk nekik Makóra

 – részletezte a dékán. 
A táborban való aktív részvétel 15 plusz pontot érhet a diákoknak a 2024-es felsőoktatási felvételi eljárásban, amennyiben az SZTE GTK-ra adják be a jelentkezésüket. 

A szakmai ismeretek mellett fejlesztjük kommunikációs készségüket, a csapatban való együttdolgozás készségét, emellett fontos, hogy a táborban nem elméleti tudásátadás zajlik, hanem gyakorlati foglalkozásokon, kiscsoportos tréningeken vehetnek részt a diákok

 – tette hozzá a dékán.  

A kapcsolatépítés fontosságát hangsúlyozta Huszár Sándor kari tanársegéd, a tábor egyik főszervezője is köszöntőbeszédében. Úgy fogalmazott, hogy meggyőződése szerint a karrierépítés már középiskolában elkezdődhet. Azok a kapcsolatok és tudásanyag, amelyhez az egyhetes tábor ideje alatt hozzájutnak a diákok, meghatározó lesz a továbbtanulásukra vonatkozó döntésük során. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában