Helyi közélet

2023.07.21. 07:00

Ruhaadománnyal segíthetjük a szegedi SBO munkáját

Kiss Anna

Pető Zoltán, az SBO vezetője elárulta hogyan adományozhatunk. Archív fotó: Karnok Csaba

Hol adható le Szegeden a használt, de jó minőségű ruha? – ezt a kérdést tette közzé a napokban egy városlakó a közösségi oldalon egy olyan csoportban, melynek legfőképpen szegedi tagjai vannak. Kommentben több helyet is javasoltak, ahol szívesen fogadják a ruhaneműt, köztük az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztályát. Azt azonban senki sem tudta megmondani, hogy hogyan adományozható ruha az osztálynak, így utánajártunk.

Pető Zoltán, a Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztály vezetője lapunknak elmondta, szociális és ápolási jellegű problémákat is kezelnek, rengeteg nélkülözőt látnak el, akiket nem a saját, már használhatatlan ruháikban engednek haza, hanem a lakosságtól kapott ruhadarabokban.

Megjegyezte, a gyűjtés folyamatos, mindig az adott évszaknak megfelelő felajánlást várnak, ugyanakkor őszi-téli darabokból gyakran van hiány. A ruhaneműk mellett cipőket, csizmákat és bakancsokat is szívesen fogadnak. Rámutatott, olyan adományt várnak, ami jó állapotú, utcán hordható és még hosszú ideig viselhető.

Hangsúlyozta, nagyon hálásak az eddig érkezett felajánlásokért, melyek megkönnyítették a munkájukat. Kérdésünkre elárulta, a ruhákat és a lábbeliket az osztályon lehet leadni, azonban előtte mindenképp érdemes telefonon, a 62/ 545-934-es számon egyeztetni Katonáné Rózsa Mária főápolóval

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában