Második alkalommal rendezték meg a Tanyák éjszakáját

2023.07.30. 07:40

Tanyakupán mérkőztek Gátsoron – Galéria

Kézzel morzsolták a gyerekek a kukoricát és gumicsizmában hordták a vizet a második Tanyák éjszakáján a gátsori tanyamúzeumnál. A játékos vetélkedő mellett népszerű volt a lovaskocsizás is. A résztvevőket pogácsával és zsíros kenyérrel várták.

Arany T. János

Kézzel morzsolták a kukoricát a Tanyakupa résztvevői. Fotó: Arany T. János

Fotó:

Szombaton már második alkalommal rendezték meg Ásotthalmon a Tanyák éjszakája programsorozatot. Péntek este a Back-kápolnában Nemes Levente Trió koncertje nyitotta a rendezvényt. A koncert után éjszakába nyúló beszélgetések kezdődtek a közösen összeadott szabadtéri büfé körül az udvaron. Szombat délután a gátsori tanyamúzeumnál következett a hivatalos megnyitó.

Papp Renáta polgármester a közösség és a család fontosságát méltatta. Azt mondta, Ásotthalom tanyavilága a nagysága mellett arról is híres, hogy itt olyan emberek élnek, akikkel jó találkozni. Fackelmann István alpolgármester vette át tőle a szót, aki azzal kezdte, hogy elmondta, a magyar tanya hungarikum, amit ők, ásotthalmiak kezdeményeztek. Beszélt arról is, hogy a Mi Hazánk Mozgalom aláírásgyűjtésbe kezdett a házi fúrt kutak regisztrációja és várható megsarcolása ellen tiltakozva, majd az épület előtt álló hat méter mély gémeskútra mutatva kijelentette, már nincs benne víz, amin a Duna–Tisza-csatorna segíthetne. Ha elkészül valaha. A kissé átpolitizált megnyitó után aztán csak a szórakozásé volt a főszerep.

A Tanyakupa nevű sorvesenyen három csapat mérkőzött. A vicces feladatok komolyan próbára tették a bátor résztvevők ügyességét. Az egyik feladat az volt, hogy vizet kellett hordani egy vödörbe tejfölös dobozzal, gyerek gumicsizmával, műanyag kesztyűvel, szivaccsal és levesmerő kanállal. A rizs, bab, lencse és kukorica szétválogatása sem volt egyszerű.

Közben a szervezők zsíros kenyérrel láttak vendégül mindenkit, de a gátsori kisbolt is kitelepült büfével. Még zajlott a vetélkedő, amikor elindult az első kör Brunner Jani lovaskocsijával. A nyitott tanya program részeként lovaskocsis túrát is szerveztek. Sötétedés után indult a homokháti kutyás túra, majd tábortűzzel és közös szalonnasütéssel ért véget a második gátsori Tanyák éjszakája.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában