Szegedi egyetemi hírek

2023.08.29. 11:00

45 éve diplomáztak, most újra találkoztak

A Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán 1978-ban végzett magyar–orosz szakos tanárok a napokban tartották 45. évfordulós találkozójukat. A kar Boldogasszony sugárúti főépülete előtt villámcsődülettel kezdődött a találkozó. A bejárat előtti ugróiskolát fiatalkori lendülettel, vidáman járták ki, miközben hangosan, kórusban olvasták Juhász Gyula Este az alföldön című versének első szakaszát.

Delmagyar.hu

A JGYPK főépülete előtt ugróiskolával kezdődött a magyar–orosz szakos tanárok találkozója.

Forrás: jgypk.u-szeged.hu

A JGYPK Tankönyvmúzeuma adott helyet az ünnepélyes rendezvénynek. Az 1978-ban végzett 42 tanárból 23 volt hallgatót köszöntött Döbör András dékán. 

A nap legszebb élménye a résztvevők számára az volt, amikor megjelent szeretett tanárnőjük, az idén kilencvenéves Rozgonyiné Molnár Emma nyugalmazott főiskolai tanár.

 A csillogó tekintete, a mozdulatai, a hangja, a haja, mintha csak 1975-ből lépett volna elénk, amikor a Nyelvművelés és beszédtechnika szemináriumot tartotta nekünk. Boldogan emlékeztünk vele együtt a szegedi főiskolás éveinkről, tanárainkról 

– mondta el a résztvevők közül Molnár Imréné és Zágoni-Szabó Józsefné. 

A beszélgetés után az egykori csoporttársak a dékáni hivatal folyosóján koszorúkat helyeztek el a Juhász Gyula mellszobornál. Az öregdiákok később a városházára látogattak, majd közös ebéddel zárták a találkozót. 

Elhatároztuk, hogy öt év múlva a SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Kari Tanácsa által adományozott jubileumi oklevelet, az Arany Díszoklevelet együtt vesszük át a díszdiploma-átadó ünnepségen 

– zárta a bezámolót Molnár Imréné és Zágoni-Szabó Józsefné. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában