delmagyar.hu podcast

2023.08.15. 16:40

Délmagyar Podcast: A fokhagyma nemcsak a boszorkányok, a csigák ellen is jó

Kovács Erika

Az elmúlt időszakban sok csapadékos napot éltünk meg. Ha elállt az eső, és kilépett az ember a kertbe, gondolom ezt Önök is így tapasztalták, szinte már lépni sem lehetett a csigáktól. A házas csigák még hagyján, mert gyermekkorunk kedvenc dala jut eszünkbe róluk, de a meztelen csigák és a spanyol csigák – na, ezekből végképp elég.  

Sokakkal együtt engem is érdekel, hogy hogy teremnek ezek elő a semmiből eső után, mintha csiga eső esett volna. A nyomuk mindenütt ott marad, mert fényes csíkot húznak maguk után, mi pedig, többségében azt szeretnénk, hogy inkább húzzák el a csíkot a kertünkből, mert rengeteg kárt tudnak okozni a lágyszárú növényekben. Sipos gazdával, Sipos József növényorvossal arról is beszélgettünk, hogy hogyan éljünk a csigákkal békességben, mert ők is a természet részei, de azért nem árt szabályoznunk a jelenlétüket a kertekben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában