Napszínes

2023.08.10. 21:30

Díszes város

Egy kis pluszt ad a város arculatához. Fotó: Kiss Anna

Naponta akár többször is elhaladok a Kossuth Lajos sugárút és a nagykörút kereszteződésében. Hol gyalogosan, hol kerékpárral teszem ezt, meg persze időnként autóval is. Azonban egészen eddig még egyszer sem figyeltem fel arra, hogy a sarkon álló épület villanyóraszekrényét milyen ötletesen szépítette meg valaki. Egészen addig így volt ez, amíg tegnap meg nem kellett álljak a csörgő telefon miatt a kerékpárommal a sarki épület előtt. Ekkor pillantottam meg a remekművet.

Bár nem vagyok híve a graffitiknek és a mindenféle falfirkáknak, de ha valami látványos jön ki belőle, valami olyan, ami hozzáad egy kis pluszt a város arculatához, akkor azt értékelni tudom. Ilyen ez a József Attila „festmény" és népi motívum is. Némi látványt vitt az egyébként igen leromlott állapotú, erőteljesen felújításra szoruló épületbe. Remek, hogy ilyen formában emlékezett meg az alkotó a méltán híres költőnkről, aki épp a Szegedi Tudományegyetemen készült tanárnak, végül aztán eltanácsolták.

De számos szállal kötődik Csongrád-Csanád vármegyéhez: Makón volt egy ideig középiskolás, Szegeden egyetemi hallgató, Hódmezővásárhelyen élt testvére és családja, akiknél gyakran vendégeskedett, de Kiszomboron egy nyáron át kukoricacsőszként és házitanítóként is tevékenykedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában