Szegedi egyetemi hírek

2023.08.21. 16:00

Felvételi nélkül is bejuthatunk a SZTE kurzusaira

Timár Kriszta

Az egyetemi szakokba és azok tananyagába lehet bepillantást nyerni az alapozó képzéseken.

Fotó: Frank Yvette

Új képzésekre lehet jelentkezni 2023 őszétől a Szegedi Tudományegyetemen. Az alapozó képzések különlegessége, hogy az egyetemi paletta népszerű szakjainak kurzusaiból kínálnak válogatást mindazoknak, akik kipróbálnák, milyen egyetemistának lenni. Az egyetem 12 alapozó képzést hirdet: biológia részképzést, BTK Ráhangoló képzést, egészségtudományi alapozó modult, élelmiszermérnöki alapozást, fizika részképzést, földtudományi alapozást, informatikai és villamosmérnöki részképzést, műszaki alapozást, társadalomtudományi-szociális munka alapozó modult, településfejlesztés és településtervezés részképzést, településmenedzsment részképzést és természet- és társadalomtudomány kapcsolata részképzést. 

Az alapozó képzések az egyetemi szakok tananyagának részét kínálják, személyes és online órákat egyaránt tartalmaznak és egyetemi felvételi eljárás nélkül elérhetők mindenkinek. A teljesítések, amelyeket tanúsítvány igazol, beszámíthatók a későbbi tanulmányok során. A képzéseket azoknak ajánlják, akiknek ugyan nem sikerült a felvételijük, de szeretnék folytatni tanulmányaikat, vagy akik később az SZTE-n tanulnának, és szeretnének már most haladni a tananyaggal. Azoknak is szólnak a képzések, akiket érdekel egy tudományterület, de nem kezdenének el egy teljes képzést.

A képzésekre augusztus 28-ig lehet jelentkezni az egyetem honlapján.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában