Szegedi hírek

2023.08.25. 17:46

Játszótéri mókával búcsúztatták a nyarat – Galéria

Koós Kata

A rekkenő hőség ellenére nem lankadt a Kozmosz Táncegyüttes ifjú fellépőinek lelkesedése, színvonalas bemutatókkal szórakoztatták a családokat. Fotó: Gémes Sándor

A hagyományokhoz híven az iskolakezdés előtti utolsó hétvége nyitányaként idén is nyárbúcsúztató családi délutánt rendezett a Fodorkertben a Petőfi-telepi Művelődési Ház és a szegedi önkormányzat. A programkavalkádnak a Murányi utcai játszótér adott otthont pénteken. A színpadi programok a kosárlabdapályán zajlottak, ahol a kánikula ellenére színvonalas bemutatókkal szórakoztatták a kicsiket és nagyokat a Kozmosz Táncegyüttes ifjú táncosai.

Lehetett arcot festetni, a kézműves standoknál gyöngyöt fűzni és színezni, kosárlabdát és dartsot célba dobni, óriás kirakóval játszani. Versenyt is rendeztek, amelynek résztvevői lábbal hajtós járművekkel bizonyíthatták kimagasló sofőri kvalitásaikat. A játszótérrel szomszédos kis erdőt a rejtélyek birodalmává alakították. A gyerekek és a régebb óta fiatalok háromféle kvízben tehették próbára elméjüket: egy Harry Potteres, egy Szeged városával kapcsolatos és egy retró mese kvízzel. A kihívások megfejtése egy-egy szegedi városrész volt, ezek bemondásával palacsintajegyet kaptak a nyertesek, amiket lekváros és kakaós finomságra válthattak be. Egész délután ingyenesen osztották a vattacukrot is, továbbá az ugrálóvárat is díjmentesen használhatták a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában