Mosolytáskával könnyebb a tanévkezdés

2023.08.30. 18:12

Tanszerekkel segített ismét a Máltai a családoknak

Részben tanszerekkel könnyített a családok iskolakezdési terhein a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vásárhelyi csoportja. A mosolytáskákat szerdán vették át a gyerekek.

Tábori Szilvia

Névre szóló ajándékot kaptak a gyerekek. Fotó: Tábori Szilvia

Családonként nagyjából 15-20 ezer forint segítséget jelent az a tanszercsomag, illetve iskolatáska, amelyet szerda délután adott át a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hódmezővásárhelyi önkéntes csoportja tanulóknak és családjaiknak. A névre szóló támogató ajándékot mindenki szívesen fogadta a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola aulájában. Mint azt Mérai József, a szeretetszolgálat helyi szervezetének elnöke a helyszínen kérdésünkre elmondta, második éve készültek úgynevezett mosolytáskával, amelyekkel tanévkezdés előtt segíthetik a családokat. Az idei támogató programot megelőzte egy gyűjtési akció az egyik helyi bevásárlóközpontban, amelynek eredménye most kézzelfogható lett. További hatvan hasonló csomagot készülnek még átadni. – A szeretetszolgálat munkájában kiemelt program, hogy könnyítsen a családok iskolakezdési terhein – hangsúlyozta. A mosolytáskákat és a szükséges tanszereket névre szólóan vehették át a kiválasztott gyerekek.

Törekszünk rá, hogy nyomon kövessük az iskolánkhoz tartozó családok életét, részben azért, hogy segíthessünk ott, ahol szükség van erre. Az ifjúságvédelmi feladatot az iskola munkatársai különösen komolyan veszik. Tudjuk jól, hogy egyik pillanatról a másikra szükség lehet sürgős segítségre 

– nyilatkozta lapunknak Juhászné Wolf Edit, a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola igazgatója. Hozzátette: iskolájukból ezúttal 16 családot szólítottak meg tanévkezdés előtt. A felekezeti összetartozás jegyében pedig további nyolc kisdiáknak kínálták fel ez a lehetőséget a Domonkos Nővérek Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolájából.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában