Helyi közélet

2023.08.18. 15:00

Ukrán menekültek jártak a vásárhelyi tűzoltóknál

Kovács Erika

Fotó: Berényi Károly hivatalos Facebook oldala

Vendégül látták az orosz-ukrán háború elől Magyarországra menekült és Hódmezővásárhelyen új otthonra lelt családokat a Vöröskereszt vármegyei szervezetének szervezésében a helyi tűzoltók. Erről Berényi Károly alpolgármester számolt be a hivatalos Facebook oldalán. Hódmezővásárhelyen az önkormányzat 23 menekültnek biztosít lakhatást, köztük 6 gyermeknek. 

A Szent István téri tűzoltó laktanyában a felnőttek is hasznosan töltötték az idejüket, hisz tolmács segítségével tájékoztatást kaptak arról, hogy hogyan kerülhetők el a tűzesetek, és ha mégis megtörténik a baj, mik a legfontosabb teendők egy több emeletes bérházban, ahol laknak

 – fogalmazott Berényi Károly. A gyerekek közben beülhettek a tűzoltó autóba, felöltözhettek tűzoltóruhába, kipróbálhatták, hogy mi látható egy füsttel teli lakásban, de a csillámtetkó, az üdítő és a csoki sem maradt el a programról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában