Helyi közélet

2023.08.05. 08:08

Zoltán atya Bordány községért emlékérem kitüntetést kapott

A nagyközség képviselő-testülete legutóbbi rendkívüli ülésén döntött arról, hogy az augusztus elsejétől Bordányból elhelyezett plébános munkáját “Bordány községért” emlékéremmel ismeri el.

Delmagyar.hu

Forrás: bordany.com

Tanács Gábor polgármester előterjesztésében többek között leírta, hogy dr. Janes Zoltán atya kilenc éve szolgált Bordányban és ez idő alatt a helyi hitélet növeléséhez, megerősödéséhez nagyban hozzájárult az atya mindennapi munkája. Az elmúlt kilenc év alatt megszépült a templom külső része és megújult a plébánia épülete. A településre Győrből hozott orgona felújításával és beszerelésével egy teljesen új élményben lehet része mindazoknak, akik ellátogatnak a templomba. 

A Képviselő-testület eltérve a hagyományoktól és a rendeletben megfogalmazottaktól döntött a díjazásról. Elismerve dr. Janes Zoltán munkáját és törekvéseit számára, mint a helyi civil szféra elismert képviselőjének a település fejlődése érdekében végzett kiemelkedő közéleti tevékenysége elismeréseként a „Bordány községért” emlékérem kitüntetést adományozott. A díjat Tanács Gábor polgármester a templomban, a plébános úr búcsúmiséjét követően adta át a hívek előtt július 30-án.

Olvasható Bordány oldalán. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában