Helyi közélet

2023.09.20. 19:30

400 diák táncolt Makó főterén

Nagy Szabolcs

Fotó: Nagy Szabolcs

Villámcsődülettel hívták fel a város figyelmét az intézményük 100 éves évfordulójára a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium tanulói. A diákok szerda reggel gyűltek össze Makó főterén, mindannyian az iskola kék színű pólóját viselve. A rövid táncos flashmob végén a felmutatott táblákon a „Boldog szülinapot Návay 100” felirat volt olvasható.

A 100 éves évfordulónkkal kapcsolatosan számos rendezvényünk volt és lesz, ám leginkább zárt térben, volt és jelenlegi diákjainknak, kollégáinknak. Azért is örültem nagyon ennek a kezdeményezésnek, mert most szabad téren, fiatalos formában tudtuk a város közösségének figyelmét felhívni az intézményünk jubileumára

 – mondta el lapunknak Papós András igazgató.

Fotó: Nagy Szabolcs

A villámcsődületre a felkészülést az iskola magyar nyelv és irodalom tanára, Sinkovicz Andrea irányította. Mint megtudtuk tőle, a koreográfiát szándékosan könnyen megjegyezhetőre és rövidre tervezték, az osztályok külön-külön gyakoroltak rá, de a mintegy 400 tanuló közösen a Széchenyi téren állt össze először.

Azt látom, hogy a gyerekek szívesen vesznek részt olyan tevékenységben ami közösséget kovácsol, és egy kicsit különlegesebbek lehetnek benne. Hatékonyabban is tudnak tanulni, ha szeretnek az iskolájukba járni. Az ilyen kezdeményezésekkel azt is szeretnénk erősíteni, hogy legyen közös élményük, mert ez teremti meg a valódi közösséget

 – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy nagyon büszke a tanulókra, mert végig nagyon lelkesek voltak a feladat során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában