Helyi közélet

2023.09.07. 14:00

A köztéri lámpa nem rossz, csak spórolás miatt kikapcsoltuk

Timár Kriszta

Táblák tájékoztatnak Sándorfalván, hogy a lámpa nem rossz, csak spórolás miatt kikapcsolták. Fotó: Török János

Figyelmeztető táblákat helyezett ki az önkormányzat Sándorfalván a köztéri lámpákra. A zöld alapon fehér felirat arról tájékoztatja a lakosságot, hogy a közvilágítás üzemszerűen van kikapcsolva. A város lakóinak Facebook csoportjában nagy visszhangot keltett az intézkedés. „Közvilágításra ugyan nem jut pénz, de annak hiányát több száz táblával kitáblázni, arra jut” – írta egy lakó, aki arra is figyelmeztetett: így legalább a besurranó tolvajok is tájékozódhatnak nappal, hol nincs éjszaka közvilágítás.

Mint arról korábban beszámoltunk, mivel mindösszesen 28 millió forint állami támogatást kapott a település a közvilágítás működtetésére, egy korábbi testületi döntés értelmében márciusban lekapcsolták a település köztéri lámpáinak mintegy felét: 700 lámpából 300 nem világít, így éves szinten több mint 20 millió forintot tud megtakarítani a város. Ez azóta is sok panaszt szül, értelemszerűen a kivilágítatlan részeken élőknél. A táblák azonban most újra felkorbácsolták az indulatokat.

Az önkormányzat egyébként rendkívül gyorsan reagált a Facebook-os posztra, ráadásul tényszerű adatokkal. Mint írták, a közvilágítási hibákat az önkormányzat felé kell bejelenteni. A táblákat azért helyezték ki, mert így megállapítható, hogy a lámpatestet lekapcsolták vagy műszaki hiba miatt nem működik. A tájékoztató feliratok bruttó 300 ezer forintba kerültek. Ezzel szemben egyetlen lámpatest havi áramszámlája 7 ezer forint, éves működési költsége 84 ezer forint, vagyis  – ezt már mi tesszük hozzá – 4 lámpatest kikapcsolása kitermelte a táblák költségét.

Az önkormányzat egyébként a posztban arról is tájékoztatta a lakosságot, hogy szeptemberben megkezdődik a Sövényházi út, a Hunyadi utca és az Alkotmány körút összes lámpatestének ledesítése, melynek költsége 23 millió forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában