Ezer mezőgazdasági vontatót várnak jövő augusztusban Zákányszékre

2023.09.11. 17:30

Guinness-rekordra készülnek a jubileumi TraktorShow-n

Arany T. János

Jövőre Guinness-rekordra készülnek a jubileumi tizedik Zákányszéki TraktorShow-n, ezer traktort várnak a faluba. Archív fotó: Török János

Megadják a módját a jubileumi, tizedik Zákányszéki TraktorShow-nak. A szervezők, a Zákányszéki Traktorosok Baráti Köre és az önkormányzat azt szeretné, ha a jövő augusztusi jubileumi, tízedik rendezvényre ezer traktor érkezne a faluba.

Folyamatosan fejlődött a fesztivál, most itt az ideje egy rekordkísérletnek. Magyar rekordot már döntöttünk a résztvevők számával, most Guinness-rekordra készülünk

 – árulta el Matuszka Antal polgármester, aki maga sem hitte volna, hogy a 2014-ben első alkalommal megrendezett összejövetel ennyire sikeres lesz. A polgármester hozzátette, a szervezők komoly összefogással alakítják ki a pályát minden évben, hordják a homokot, egyengetik a talajt. A traktorshow az évek alatt szépen kinőtte magát, nemcsak a térségből, de határon túlról és az ország másik feléből, a Dunántúlról is érkeznek járművek. Igaz, ezeket trélerrel hozzák el Zákányszékig.

Az elmúlt években annyira népszerűvé váltak a traktoros rendezvények, hogy szinte nem múlik el úgy hétvége, hogy valamelyik településen ne lenne traktoros felvonulás. Legutóbb néhány hete, augusztus 26-án, szombaton egyszerre három településen is várták a nagy mezőgazdasági munkagépek kedvelőit: Bordányban traktorszépségverseny, a csengelei gazdanapon traktortalálkozó, a forráskúti falunapon pedig traktorfelvonulás volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában