Helyi közélet

2023.09.20. 17:27

Számítógépeket nyert pályázaton a Gábor Dénes iskola

Timár Kriszta

Öt számítógépet nyert pályázaton a Gábor Dénes Technikum, amelyeket szerdán vehettek át. Fotó: Török János

A Citi és a Junior Achievement Magyarország Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítvány online pályázatot hirdetett általános és középiskolák számára iskolai informatikai eszközpark korszerűsítésére, bővítésére. Országszerte összesen 630 monitort és 330 számítógépet adományoznak, ezek mindegyike használt, de jó állapotú berendezés. A határidőig 95 iskola nyújtotta be pályázatát, közöttük osztották szét az informatikai eszközöket. A SZSZC Gábor Dénes Technikum és Szakgimnázium is pályázott, szerdán pedig átvehették az 5 darab teljes felszereltségű számítógépet. 

Az iskola továbbképzések és egyéb programokon keresztül régóta kapcsolatban áll a Junior Achievement alapítvánnyal, így megkaptuk az értesítést a pályázatról, amelyben örömmel vettünk részt

 – mondta el Blatt-Bogdány Csilla Petra igazgató.

Fotó: Török János

Az intézményben 10. évfolyamon pénzügyi és vállalkozási ismeretek tantárgyat tanulnak a diákok, így a pályázathoz három osztályt is tudtak kapcsolni.

Ez feltétel is volt, hiszen számukra vállalkozói készség- és ismeretfejlesztő JAMROAD-ot, vagyis három 45 perces élményalapú foglalkozást is tartanak majd

 – tette hozzá.

Az igazgató megjegyezte, informatika és távközlés ágazatos iskolaként nagyon fontos, hogy eszközparkjukat bővíteni tudják. Minden évfolyamon legalább 64 diák ezzel a területtel foglalkozik, de a csaknem 900 fős nappali tagozatos diákságból rajtuk kívül is szinte mindenki használ számítógépet valamelyik óráján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában