Helyi közélet

2023.09.13. 11:30

Változik az orvosi ügyelet októbertől Szentesen

Darók József

Archív fotó: Dr. Bugyi István Szentesi Multidiszciplináris Centrum

Fotó: szentesi-korhaz.hu

Október 1-től változik Szentesen az orvosi ügyeleti ellátás. Az egységes ügyeleti telefonszám (1830) hétvégén és ünnepnapokon egész nap elérhető lesz.

Szentesen jelenleg még a Vásárhelyi út 30. alatti rendelőben érhető el az orvosi ügyelet, amely vegyes ellátás, tehát a felnőtt és a gyerek pácienseket is egy helyen látják el.

Októbertől azonban változik a helyzet. Szentes város önkormányzatának tájékoztatójából kiderül, hogy az orvosi ügyeleti alapellátást a jövő hónap első napjától Csongrád-Csanád vármegyében is az Országos Mentőszolgálat szervezi és látja el a Szentes, Sima Ferenc utca 29-33. szám alatt.

A háziorvosi ügyeleti ellátást hétköznap 16-22 óra között, hétvégén, ünnepnapon 8-14 óra között végzik. A sürgősségi ügyeleti ellátás hétköznap 22 és reggel 8 óra között zajlik, míg hétvégén, ünnepnapon 14-től másnap reggel 8 óráig látják el a betegeket.

A gyermekek ügyeleti ellátását az ügyelet helyén és idejében, továbbá hétvégén és ünnepnapokon 8-tól 20 óráig végzik az SZTE SZAKK Dr. Bugyi István Szentesi Multidiszciplináris Centrum SBO épületében ( Sima Ferenc u. 44-58., bejárat a Kiss Zsigmond utcából).

Az egységes ügyeleti telefonszám (1830) a teljes ügyeleti időszakban, hétköznap 16 és másnap reggel 8 óra között, hétvégén, ünnepnapon egész nap hívható.

A mentők vészhelyzeti telefonszáma nem változik, baleset, más közvetlen életveszély esetén továbbra is a 112 (Egységes Segélyhívó Rendszer) hívásával tudnak segítséget kérni a nap 24 órájában.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában