A vásárhelyi Fidesz szerint a polgármester többet költ havonta reklámra, mint a havi fizetése

2023.10.24. 14:29

Arra kíváncsiak, ki finanszírozza Márki-Zay Péter pénzköltését

Márki-Zay Péter számoljon el, honnan van pénze a közösségi médiás hirdetésekre címmel tartott sajtótájékoztatót kedden a vásárhelyi Fidesz két képviselője, Benkő Zsolt és Cseri Tamás.

Kovács Erika

Benkő Zsolt és Cseri Tamás a sajtótájékoztatón elmondták, Márki-Zay Péter többet költ havonta reklámra, mint a polgármesteri fizetése. Fotó: Kovács Erika

Az elmúlt másfél évben Márki-Zay Péter 25 millió forintot költött politikai hirdetésekre a saját internetes felületén. Ez azt jelenti, hogy havonta többet hirdet a közösségi médiában, mint a másfél millió forintos polgármesteri fizetése. Miből finanszírozza, milyen pénzügyi körök, illetve külföldi érdekek állnak Márki-Zay Péter mögött?

 – tette fel a kérdést Benkő Zsolt. Szerinte a vásárhelyiek jogosan várnak választ erre a kérdésre.

A legdurvább beavatkozás

Benkő Zsolt szerint mindenkiben felmerül a kérdés, hogy vajon miből finanszírozza, milyen pénzügyi körök, illetve külföldi érdekek állhatnak Márki-Zay Péter mögött.

Azt tudjuk, hogy a 2022-es országgyűlési képviselői kampányhoz több milliárd forint értékű amerikai dollárt kapott a baloldal. Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltként az összefogás vezetője volt. Négy milliárd forint érkezett az országba, ami idegen érdeket szolgál, háború- és migrációpárti erők finanszírozták. A rendszerváltozás óta ez volt a legdurvább beavatkozás a választásokba a külföldi pénzügyi körök részéről. Ezek után tisztázni kell, hogy Márki-Zay Péter polgármester hogyan tudott 25 millió forintot politikai hirdetésekre fordítani

 – közölte Benkő Zsolt.

Nincs a vagyonnyilatkozatában

Márki-Zay Péter vagyonnyilatkozatában nyoma sincs annak, hogy ezt a hatalmas összeget honnan teremtette elő, hogyan tud hónapról hónapra milliókat fordítani Facebookos hirdetésekre. Ennek egyáltalán nem látjuk nyomát. Sőt, a közelmúltban a saját propaganda médiájában volt egy olyan nyilatkozata, miszerint az MMM kampányszámlájához ő sem fér hozzá, tehát nem abból költekezik. Adja magát a kérdés, hogy mégis, miből költekezik? Esetleg az amerikai támogatásokból spájzolt be a Bercsényi utcában, amit egyébként valószínűsít az ellenzék vezető szereplőinek nyilatkozata is. Ungár Pétert idézem, aki azt mondta, hogy »A pénzek nagy része valószínűleg ellopódott«. Az ellenzék egyik fő problémája is az volt ezekkel a támogatásokkal, hogy a 4 milliárd forintos összeget nem látták a kampányukban. Itt meg azt tapasztaljuk, hogy Márki-Zay Péter folyamatosan hirdetéseket finanszíroz 

– emelte ki Cseri Tamás. Hozzátette, Márki-Zay Péter mindig az átláthatóságról beszél, hogy egyértelművé kell tenni a közpénzek útját és minden politikus számoljon el minden fillérrel.

Csak az önreklám megy

Cseri Tamás szerint ideje lenne neki is beszámolni, hogy az utóbbi hónapokban honnan voltak milliói a hirdetések finanszírozásához.

Az lenne a korrekt, ha a hódmezővásárhelyiek láthatnák, hogy ki finanszírozza a polgármesterük pénzköltését. Amerikaiak, magyarok? Honnan jön a pénz, amelyből saját magát reklámozza? Sajnálatos, hogy soha nem Hódmezővásárhelyt, mint települést menedzseli, csak az önreklámja megy minden platformon. Szeretnénk megtudni, hogy miből 

– összegzett a vásárhelyi politikus.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában