Helyi közélet

2023.10.15. 22:00

Elbúcsúztatták a nyarat – Galéria

Timár Kriszta

Veterán járművek búcsúztatták az idei szezont Szegeden és Bordányban. Fotó: Török János

Hagyományteremtő szándékkal nyárbúcsúztató, szezonzáró baráti találkozóra várta szombaton a veterán autók szerelmeseit a Délalföldi Veteránjármű Egyesület.Éppen az utolsó, szép őszi nap­­ra sikerült időzíteni a rendezvényt a Maty-éren, ahol mintegy 150 autó és motor gyűlt össze. A nagyjából 250 résztvevő délelőtt meglátogat­­ta Kisapáti István bordányi ve­teránjármű-múzeumát, majd visszaérkezve az evezőspályára egy közös ebéden vettek részt. 
A Szegedre érkezett autók között volt jó néhány különlegesség. Itt volt például az egyetlen, guruló példány az úgynevezett Ardie motorból, amelyet 1938-ban gyártottak. Hoztak Ford Mustangot, Cadillacet és Rolls-Royce-ot, de látható volt például egy 1926-os Nash Sixlight is. Nem ez az amerikai autó volt azonban a legdrágább a mezőnyben, hanem egy 1963-as Mercedes SL, amelynek mai értéke közel 46 millió forint. A legrégebbi jármű pedig egy 1916-os T-Ford volt, amely – az összes többi veterán járműhöz hasonlóan – szintén kiváló állapotban van. 

Az autóritkaságok az esős, hűvös idő beálltával most ga­rázsba kerülnek, a veterán járművek szezonja a következő tavaszig véget ért, hiszen ezekre az értékes berendezésekre nagyon vigyáznak tulajdonosaik. Hasonlóan színes és színvonalas felhozatallal azonban minden bizonnyal jövőre is találkozhatunk majd Szegeden. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában