Szegedi hírek

2023.10.05. 18:59

Fennállásának 75. évfordulóját ünnepelte a Kossuth Zsuzsa iskola – Galéria

Timár Kriszta

Az iskola egykori kiemelkedő tanárai díszoklevelet vehettek át az ünnepségen. Fotó: Karnok Csaba

Szeged. Alapításának 75. évfordulóját ünnepelte csütörtökön a SZTE Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskola. A jubileumot gálaműsorral köszöntötték, amelyet a József Attila Tanulmányi és Információs Központban tartottak délután. A program elején Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár köszöntő szavait olvasták fel, majd az intézmény vezetője tartotta meg köszöntőjét. Ezt követően a diákok léptek fel a műsorban, amelyben volt ének, vers, filmvetítés, illetve egy múltidéző divatbemutató is. Az iskola tanulói saját készítésű, korhű ruhákkal idézték meg a 40-es, 50-es éveket, illetve ehhez kapcsolódóan az iskola életének fontos szakaszait. Bemutatták például azt is, hogy Kossuth Zsuzsa iskola alapításának évében hogy nézett ki egy ápolónő egyenruhája.

A gálán köszöntötték az iskola egykori kiemelkedő dolgozóit is, akik díszoklevelet vehettek át. A rendezvény az új KZS-dallal zárult: az iskola himnuszát a PedSingers, vagyis az intézmény volt és jelenlegi oktatóiból álló kórus adta elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában