A vásárhelyi laktanyában tartották a haditorna megyei döntőjét

2023.10.04. 18:00

Gránát a kézben: egymás mellett és ellen harcoltak az iskolások

A vásárhelyi laktanyában tartották meg október 4-én, szerdán az Országos Haditorna Verseny Csongrád-Csanád vármegyei döntőjét. Egy vásárhelyi középiskola diákjai lettek a legjobbak.

Tábori Szilvia

Sportos bajtársak: ezen a versenyen mindenki győztes volt, de csak egy csapat nyerhetett. Fotó: MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 12. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda

Az idén már tizedik alkalommal meghirdetett haditornaversenyünk nem titkolt szándéka, hogy gondoskodjunk a Magyar Honvédség utánpótlásáról. Népszerűsítve a honvédelmi nevelést, a katonai pályát, a továbbtanulási lehetőségeket a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, vagy a szentendrei Altiszti Akadémia acélkocka képzését 

– mondta lapunknak Pontyik Pál őrnagy, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 12. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda irodavezetője. 

Szellemi és fizikai kihívásokban kellett bizonyítania azoknak a zömében civil középiskolás diákoknak, akik eljutottak az Országos Haditorna Verseny Csongrád-Csanád vármegyei döntőjéig. A csapatok nyolc versenyszámban mérkőztek egymással a vásárhelyi laktanyában október 4-én, szerdán délelőtt. Pontyik Pál őrnagy azt hangsúlyozta: felhívásukra 14 középiskolás csapat indult el a versenyen, köztük a vásárhelyi katonai iskola kadétjaival. Felkészült, láthatóan főként sportos diákok érkeztek a versenyre, ahol honvédelmi elméleti teszt és gyakorlati egészségügyi feladatok is voltak, ezen kívül akadálypálya, kézigránátdobás, távbecslés, lézeres váltófutás, a végén pedig fegyveres váltófutás. 

A legeredményesebb csapat a jövő tavasszal Balatonakarattyán rendezendő országos fordulón képviseli Csongrád-Csanád vármegyét. 

Fotó: MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 12. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda

A verseny előtti köszöntő beszédében Molnár Zsolt ezredes, az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár parancsnoka úgy fogalmazott: ezen a versenyen nincsenek vesztesek. A haditornán résztvevő diákok büszkék lehetnek felkészültségükre, ők mind győztek azzal, hogy vállalták ezt a megmérettetést. Győztek azzal, hogy ki mertek állni versenyezni egymással. Reméli, hogy a katonai környezet inspirálja őket arra, hogy ezen a pályán folytassák jövőjüket. A versenyt egyébként a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Eötvös József Technikum csapata nyerte.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában