Vásárhelyen is megszervezték az erőművek éjszakája programot

2023.10.27. 15:12

Hasznos hulladékok, nem a szemétbe valók - Galéria

Az Erőművek éjszakája kapcsán pénteken délelőtt bárki megtekinthette a hódmezővásárhelyi FCC Regionális Hulladékkezelő Központját. Idén több csoportban, összesen 29-en éltek a lehetőséggel.

Kovács Erika

A regionális hulladékközpontban a papír csomagolóanyagok bálázását is meg lehetett tekinteni. Fotó: Kovács Erika

A hulladékkezelő létesítmény mintegy 40 hektáron terül el Hódmezővásárhely határában. Hulladékgyűjtést és szállítást végzünk, működtetjük a nem veszélyes hulladékok számára fenntartott lerakót. Hulladékválogatással és haszonanyag hulladékok, főleg papír és műanyag csomagolási anyagok bálázásával is foglalkozunk. Zöldhulladék komposztáló telepet is működtetünk 

– mondta lapunknak az első csoport sétáján Erdélyi Attila, az FCC Hódmezővásárhely Köztisztasági Kft. ügyvezető igazgatója. 

A cég éves szinten 2-3000 tonna zöldhulladékot komposztál, aminek egy részét értékesítik, a másik felét visszakapja a város, amit a parkokban tápanyag-utánpótlásra, vagy talajszerkezet javítására használnak fel. A papír- és műanyag hulladékot szinte teljes egészében az FCC Hódmezővásárhely Köztisztasági Kft. gyűjti be az ipari partnerektől, vagyis a nem lakossági partnereiktől. Ez éves szinten körülbelül 1500 tonna. A mennyiség az előző években átlagosan 15-20 százalékkal növekedett. 

A hulladékközponti sétán felnőttek és gyerekek is részt vettek, ott jártunkkor, az első csoportban még Békéscsabáról is érkeztek érdeklődők. A csoportok tájékoztatót hallhattak a regionális hulladékkezelő központ működéséről, megtekintették a papírbálázót és a komposztálótelepet. A kommunális hulladéklerakó megtekintése a rossz idő miatt elmaradt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában