Évtizedekig dolgoztak a vásárhelyi gyermekekért és a kultúráért

2023.10.26. 13:00

Négy pedagógus arany-, kettő gyémántdiplomát kapott

Arany- és gyémántdiplomás pedagógusokat köszöntöttek csütörtökön Hódmezővásárhelyen. Összesen hat főt köszöntöttek a díszközgyűlésen.

Kovács Erika

Hat vásárhelyi pedagógust köszöntöttek csütörtökön, a városházán, a díszközgyűlésen. Fotó: Kovács Erika

Aranydiplomát kapott Bányai Lászlóné Bán Gyöngyi Klára, aki 50 évvel ezelőtt a Szegedi Tanárképző Főiskola történelem-ének-zene szakán vette át oklevelét. Nyugdíjba vonulásáig a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola tanára és kórusainak vezetője volt. Szintén aranydiplomát vett át Borsos Annamária, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Zene és Ének Tanárképző Főtanszakán diplomázott zongora-szolfézs-karvezetés szakon. Csongrádon az Ének-zenei Általános Iskolában dolgozott, majd hazakerült a vásárhelyi zeneiskolába. 1996-tól 17 éven át a zongora-orgona-magánének tanszék vezetője volt. Ugyanezt az elismerést vehette át Győri Sára, aki a Szegedi Tanárképző Főiskola orosz-ének-zene szakán végzett. A főiskola befejezése után a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában kapott állást. 2003-tól 2008-as nyugdíjazásáig a Liszt Ferenc Ének-zenei Iskola és Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója volt. Élete másik meghatározó területe a karnagyi munka volt. Molnár Péterné Szabó Éva Mária is aranydiplomát vett át, ő a József Attila Tudományegyetem Bölcsésztudományi Karán szerzett történelem-angol nyelv és irodalom szakos diplomát. A vásárhelyi József Attila Iskolában tanított angol nyelvet 1973-1981 között, majd a Bethlen Gábor Gimnázium történelem-angol nyelv és irodalom szakos tanára volt 2010-ig.

Gyémántdiplomát vehetett át Kis Lajosné Rácz Lídia Aranka, aki a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán biológia-földrajz, mezőgazdasági ismeretek szakon diplomázott. Az ifjúsági ház igazgatója volt, majd a mai Szent István téri általános iskolában, ezt követően a Kertvárosi Általános Iskolában tanított 1993-ig. Ugyancsak gyémántdiplomát kapott Nagy Gy. Jánosné Túri Margit Etelka, aki a Szegedi Tanítóképző Intézetben szerzett általános iskolai tanító oklevelet. 1997-es nyugdíjazásáig a József Attila Általános Iskolában tanított.

 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában