Helyi közélet

2023.10.03. 14:40

Óvodatej program Csengelén

Csengelén az idei tanév elejétől, pontosan szeptember 4-étől indították el sikeres pályázatot követően az Óvodatej programot, ami 44 óvodást érint. A lányok és a fiúk tejet, gyümölcsdarabos joghurtot, ömlesztett sajtot kapnak, és teljesen érthetően a kicsik és a szüleik körében is nagy sikert aratott a helyi kezdeményezés.

Imre Péter Géza

A tejtermékek és az azokat örömmel fogyasztó gyerekek sorba állása. Fotók: csengelei önkormányzat

Az óvoda intézményvezetőjének, Tóth-Andorné Farkas Évának a kezdeményezésére a polgármesteri hivatalban dolgozó Olajos Alíz ügyintéző segítségével a csengelei önkormányzat sikerrel pályázott a 2023/2024-es oktatási és nevelési évre az Óvodatej programra. A képviselő-testület a részvételt támogatta, egyben megállapította: a települési fenntartásban működő Szivárvány Óvoda óvodatej beszerzésére kiírt ajánlattételi felhívása érvényes és eredményes lett. A nyertes Happy Tej Kft, szeptember 4-étől már megkezdte a tejtermékek folyamatos szállítását az oviba. A projekt százszázalékos állami támogatással valósul meg, vagyis községi önrészre nem volt szükség, és a Magyar Államkincstár közvetlenül a céget finanszírozza.

A programban 44 gyerek kap a teljes óvodai nevelési év minden napján változatos tejtermékeket, például tejet, gyümölcsdarabos joghurtot és ömlesztett sajtot. Ezzel is kiegészítik étrendjüket, hozzájárulva az erősebb csontozat és fogak kialakulásához, a betegségekkel szembeni nagyobb ellenálló képesség megszerzéséhez, valamint a koncentráció fejlesztéséhez. Így vélekedett Tóth Tibor polgármester is. – Jó, hogy bekerültünk ebbe a programba, amihez csupán kezdeményezni és pályázni kellett. A gyermekek egészséges fejlődését nagyban segítik a tejtermékek – fogalmazott a polgármester.

Az ötletgazda óvodavezetőt, Tóth-Andorné Farkas Évát a csengelei képviselő-testület felkérte az Óvodatej program önkormányzathoz kötődő adminisztratív feladatainak az ellátására, amit ő természetesen elvállalt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában