Márki-Zay Péter aktivistái szedték le a transzparenseket, az önkormányzat megbírságolja a fideszes kihelyezőket

2023.10.06. 14:42

Vásárhelyen kitört a molinó-háború

Márki-Zay Péter aktivistái leszedték a Nádor, a Szent István és a Klauzál utcai iskoláknál a helyi Fidesz által kihelyezett molinókat, amelyekkel az ellen tiltakoztak, hogy az önkormányzat visszaadja azt a 460 millió forint pályázati forrást, amit még a korábbi, fideszes önkormányzat nyert a három iskola energetikai felújítására.

Kovács Erika

Márki-Zay Péter aktivistái szedték le a transzparenseket, az önkormányzat megbírságolja a fideszes kihelyezőket. Archív fotó: Kovács Erika

Úgy tűnik, Vásárhelyen kitört a molinóháború.

Nem készült el az energetikai felújítás

Mint ahogy lapunk is megírta, a múlt héten a Fidesz molinókkal és plakátokkal tiltakozott a Nádor, a Szent István és a Klauzál utcai iskoláknál, mert a Márki-Zay Péter vezette önkormányzat úgy döntött, hogy visszaadja azt a 460 millió forintot, amelyet még a fideszes városvezetés nyert a három iskola energetikai fejlesztésére. Márki-Zayék ezt azzal magyarázták, hogy a város négyszer írt ki közbeszerzést, de mind a 4 sikertelen lett.

Benkő Zsolt fideszes képviselő a molinók kihelyezése után sajtótájékoztatót tartott, amelyen azt mondta: „A város, bár megtehette volna, nem igazán foglalkozott ezzel a beruházással, amely évről-évre drágább lett. A kormány 170 milliót ítélt meg plusz forrásként, de továbbra sem történt semmi. Márki-Zay Péternek lett volna lehetősége, hogy városi önerővel is kiegészítse az összeget, de ő csak szavakban áll ki Hódmezővásárhely oktatási fejlesztése mellett”.

Márki-Zay Péter: Ha bemutatják a számlát, visszakapják a molinót

A sajtótájékoztatóra perceken belül megérkezett a polgármester élő videós bejelentkezése. Azt állította, hazug plakátokat helyeztek el az iskoláknál, ráadásul név nélkül.

Így azt sem tudjuk mondani, hogy a Fideszé, bár ki a fenének lett volna pénze a gyűlölködő plakátok kihelyezésére?

 – mondta a polgármester.

A molinókat és plakátokat október 5-ére virradóra Márki-Zay aktivistái leszedték. A polgármester a városi tévé Időben című műsorában bejelentette, hogy eljárást indítanak és bírságot szabnak ki a molinót szerinte illegálisan kihelyezőkre, akik csak akkor kapják vissza a sárga transzparenseket, ha bemutatják a készíttetéséhez kapcsolódó ÁFÁ-s számlát.

Szél István: A gonosz boszorkány belenézett a tükörbe

A gonosz boszorkány belenézett a tükörbe, aki elmondta neki, hogy nem, nem ő a legszebb a környéken. Pontosan úgy, ahogyan Márki-Zay Péter, akinek a tükör molinó formájában érkezett az igazsággal együtt, ami az, hogy a semmittevése miatt csaknem fél milliárd forintot bukott el összesen három hódmezővásárhelyi iskola

 – reagált az elmúlt napok történéseire Szél István, a vásárhelyi Fidesz elnöke Facebook-oldalán. Hozzátette, ahelyett, hogy ezzel szembenézett volna, az aktivistáival leszedette az igazságot.

Megteheti. Még egy darabig. De az igazságot nem lehet sokáig diktatúrás zsákokban elrejteni a polgármesteri hivatal pincéjében. Gondoskodni fogunk róla, hogy a vásárhelyi polgármesternek újra és újra szembesülnie kelljen vele. Neki muszáj lesz, a hódmezővásárhelyieknek pedig joguk van hozzá. Ezért finanszírozta a Fidesz a tükröt, és teszi meg ezt a későbbiekben is

 – közölte Szél István.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában