Algyő

2023.10.24. 07:00

Visszafizette a temetési segélyt Molnár Áron

Ha nehezen is, de visszafizette azt a 104 ezer forintot a városnak az algyői polgármester, amit temetési segélyként igényelt. Az eset körül más furcsaság is tapasztalható.

Suki Zoltán

Molnár Áron, Algyő polgármestere. Archív Fotó: Török János

Visszafizette az önkormányzat házipénztárába azt a pénzt Algyő polgármestere, amit temetési segélyként vett fel korábban – értesült a Promenad24. A portál szerint a polgármester ezzel tulajdonképpen elismerte, nem egészen volt rendben, hogy a komoly jövedelme ellenére kért pénzt saját városának pénztárából.

Korábban megírtuk, hogy egymilliós havi jövedelemmel rendelkezik, mégis temetési segélyt vett fel nagymamája temetésére Molnár Áron algyői polgármester. Összesen 104 ezer forintról van szó. A Promenad24 azt írta, hogy az erről szóló iratot egy korábbi közérdekű adatigénylés nyomán adta ki a polgármesteri hivatal. Az önkormányzati törvény hatályos rendelkezései szerint a polgármester jelenleg 845 ezer forintot keres, ami mellé mintegy 127 ezer forint költségtérítés jár. A lap szerint a temetés körül más furcsaság is akadt: a helyiek közül többen is arra gyanakszanak, hogy erre a szertartásra más is kért és kapott temetési segélyt a településvezető családjából, miután másvalaki ugyanazokban a napokban pont ugyanekkora összegű segélyt kapott. Márpedig ennek a támogatási formánk az odaítélése nem túl gyakori.

Molnár Áron egyébként először hazugsággal vádolta a Promenádot, és perrel fenyegetőzött, majd miután bemutatták a temetési segélyét megállapító 2020-as határozatot, odasunnyogott a hivatal házipénztárához, és gyorsan visszafizette a teljes összeget az önkormányzatnak. Ezzel nemcsak az ismerte el, hogy igazat írtak róla, de azt is, hogy Algyőn totálisan ráégett a botrány. Molnár Áron a visszafizetéssel azt is beismerte, messze nem helyénvaló, hogy településvezetőként, a hivatal legjobban fizetett munkavállalójaként temetési segélyt vett fel az önkormányzattól. Az is egyértelművé vált, hogy az algyőiek nem nézik jó szemmel a kisszerű húzásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában