Szegedi hírek

2023.11.29. 17:30

A rejtélyes vörös cica újabb kalandjai

Arany T. János

A rejtélyes makkosházi vörös cica kalandjai folytatódnak. Most néhány lépcsőházzal arrébb tűnt fel. Fotó: Arany T. János

Két hete írtunk az édes kis cicáról, amely az egyik Gyöngyvirág utcai lépcsőházban tűnik fel időről időre. Azokban a napokban aztán hiába írtunk még nagyívű fejlesztésekről, kimagasló tudományos eredményekről, bűnügyekről, közéleti eseményekről, mindenkit a vörös cica érdekelt. Cikkünk megjelenése után a szegedi cicakedvelők azonnal akcióba léptek, a telefon szünet nélkül csengett a portán, többen követelték azonnal áruljuk el, hol a macska, már mennek is érte. A kommentelők is beindultak, mindenki tudni vélte, kié a macska, és hol lakik.

 

A vörös cica a hétvégén társával (szürke-fehér) egy másik, a Lidlhöz közelebbi lépcsőház előtti kertben tűnt fel. Épp a karmát koptatta a fán, majd játékosan összeugrott a másik macskával, így hancúroztak vidáman. Amint a telefonnal közelítettem, hogy lefotózzam, leült és nyugodtan pózolt. Profi. Tudja, hogy kell szerepelni, az biztos.

De nem minden vörös cica ilyen kedves. Az észak-walesi Rhuddlan városát tartja rettegésben egy vörös macska, amely elől sokan futva menekülnek – adta hírül a North West Live. A hírhedt macskáról lassan az egész világ értesül, ugyanis a közösségi médiában már több fotó is megjelent, amelyek a macska áldozatairól készültek. A makkosházi cica elől szerencsére nem kell menekülni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában