Szegedi hírek

2023.11.21. 16:20

Csongrádi diák lett vármegyénk KicsiNagykövete (Fotók)

Vármegyénkből csaknem ötszáz 4-6. osztályos diák mérette meg magát a Magyarság KicsiNagykövete országos kihívásban. A verseny célja, hogy műveltségi, kreatív és kincskereső feladatok által segítse a 10-12 éves kisdiákok önfejlesztését, kreativitását, tehetségük kibontakoztatását.

Koós Kata

Fotó: Gemes Sandor [email protected]

A vármegyei döntőbe 21 diák jutott be, az eredményhirdetést kedden tartották a Szegedi Dóm Látogatóközpontban. Drimba Tibor, Maroslele polgármestere, a kihívás vármegyei mentora adta át a gyerekeknek ajándékcsomagjaikat, ugyanis senki nem ment haza üres kézzel. Családi belépő kaptak a Látogatóközpontba, továbbá a könyv- és édességajándék mellett családi belépőt Parlament-látogatásra és budapesti sétahajózásra.

A vármegyei kicsi zöldattaséja Surányi Barnabás, a pitvarosi Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola diákja lett, aki már a díj átvételekor arra biztatott minden felnőttet, hogy a gépkocsi helyett válasszák a kerékpáros közlekedést. 

A vármegye kicsi agrárattaséja címet Katkó Zalán, a Maroslelei Általános Iskola tanulója nyerte el, aki méhészettel és fokhagymatermesztéssel foglalkozó családja révén komoly betekintéssel bír a mezőgazdasági tevékenység értékeibe. 

A vármegye kicsi sportattaséja Irsai Bence, a szentesi Koszta József Általános Iskola diákja lett, aki elmondta, fontos célja, hogy minél több embert meggyőzön arról, hogy érdemes sportolnia. 

A vármegyei kicsi kultúrattasé Szabó Lotti, szintén a szentesi Koszta Iskola tanulója lett, aki az olvasás népszerűsítését említette legfőbb céljaként. 

Vármegyénk KicsiNagykövete pedig Csepregi László József, a csongrádi Batsányi János Gimnázium tanulója lett, aki jövő héten az országos döntőben folytatja a versenyt. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában