Szegedi hírek

2023.11.14. 07:00

Európa legjobb táncosai lépnek parkettre Szegeden

Igazán látványos és szórakoztató program lesz szombaton a Szent Gellért Fórumban, ahol minden a versenytáncról szól majd a szegedi Spirit Táncsport Egyesület szervezésében. Zsom Olivér vezetővel beszélgettünk a nemzetközi táncverseny kapcsán.

Kiss Anna

Zsom Olivér számolt be lapunknak a hétvégi nemzetközi versenyről. Fotó: Karnok Csaba

Tangó, quickstep, keringő, slow fox, paso doble és samba is lesz többek közt szombaton a Szent Gellért Fórumban, ahol délelőtt 9 órától nemzetközi táncversenyt rendez III. Spirit Cup WDSF Internation Competitions címmel a szegedi Spirit Táncsport Egyesület. Az óvodás korú gyermekektől egészen a 65 év feletti felnőttekig lesznek versenyzők.

Zsom Olivér, az egyesület vezetője lapunknak elmondta, régi álma volt, hogy Szegeden rendezzenek egy ilyen eseményt, hiszen eddig Kiskunmajsa adott otthont a nemzetközi versenynek. Eddig már 200-nál is többen jelentkeztek a versenyre, amelyre 15-20 országból érkeznek majd, és ott lesznek köztük a világ top párosai is.

Megjegyezte, szegedi táncosok is parkettre lépnek a hétvégén, mindkét felnőtt magyar bajnok párosuk próbára teszi majd tudását, de a kiváló junior és gyermek párosaik is versenybe szállnak. Kérdésünkre elmondta, mind a tíz tánctípus látható lesz, tehát a standard és a latin táncok is a verseny részei.

Zsom Olivér kiemelte, a megmérettetés mellett a szombati program célja az is, hogy megismerjék Szegeden a 2020 szeptemberében indult egyesületüket, mely 2021-ben és 2022-ben is az ország harmadik legeredményesebb klubja lett mintegy 160 egyesület közül. Ráadásul a csúcskategóriák magyar bajnokai is a Spirit táncosai. Hozzátette, a rendezvényre várnak mindenkit, aki szereti és érdeklődik a tánc iránt, aki egy jó hangulatú, látványos programnak szeretne a részese lenni. Elmondta, a késő estébe nyúló rendezvényre a helyszínen lehet majd belépőt vásárolni.

Egyébként a klubhoz is van lehetőség csatlakozni. Először az alapfokú művészeti iskolába várják a jelentkezőket már óvodás kortól, felső korhatár pedig egyáltalán nincs, hiszen nemzetközi szinten nagy hagyomány van annak, hogy 35, 45 vagy 65 év felett is táncolnak, ezt szeretnék elérni Szegeden is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában