Szegedi hírek

2023.11.27. 19:30

Házhoz mennek a zöldhulladékért

Arany T. János

Mihálik Edvin önkormányzati képviselő, a Zöld város programért felelős tanácsnok: Szeged óriásit tudott előrelépni a szelektív hulladékgyűjtés területén Fotó: Karnok Csaba

Sajtótájékoztatón számoltak be hétfőn a városházán A házhoz menő zöldhulladék gyűjtés fejlesztése Szegeden című projekt lezárásól. Mihálik Edvin önkormányzati képviselő, a Zöld város programért felelős tanácsnok ismertette a program részleteit. Ennek lényege a házhoz menő, komposztálásra alkalmas zöldhulladék elkülönített begyűjtési rendszerének kialakítása hulladékgyűjtő-edények beszerzésével. Így kialakulnak az elkülönített gyűjtés feltételei, és a házhoz menő zöldhulladékgyűjtés elérhetővé válik mindazon családi házas és kertvárosias övezetben élő, hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződéssel rendelkező lakók részére, akik valamilyen oknál fogva nem tudják igénybe venni a hulladékgyűjtő udvarok szolgáltatásait, illetve a keletkező zöldhulladék mennyiségénél fogva a házi komposztálás nem nyújtott számukra megfelelő alternatívát.

A hulladékudvarokból hatezer tonnányi zöldhulladékot gyűjtött össze a város, ebből készült aztán a komposzt, amit fel tudunk használni a különböző zöldterületek gondozására. Ez megduplázódott az elmúlt egy évben, tehát 12 ezer tonnányi zöldhulladékot gyűjtünk össze. Örülünk annak, hogy ez a projekt ilyen sikeres és ilyen nagy mennyiségben tudunk komposztot előállítani. Az elmúlt hetekben zártunk egy másikat, ami egy szelektív hulladékgyűjtési projekt. Azt gondolom, hogy ezzel a két projekttel Szeged óriásit tudott előrelépni a szelektív hulladékgyűjtés területén

 – mondta a tanácsnok, majd Makrai László, Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. a ügyvezetője beszélt a szegedi hulladékgyűjtés történetéről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában