Szegedi hírek

2023.11.13. 19:59

Kiszorultak az ingyenélők az Árkádból – GALÉRIA

Arany T. János

Eddig sem volt könnyű, de most már egyenesen lehetetlen parkolni az Árkád környékén a bevásárlóközpont fizetőssé tétele óta. Fotó: Karnok Csaba

Ahogyan azt korábban megírtuk szeptembertől fizetni kell a parkolásért a szegedi Árkádban. Új korszak indult az Árkád életében: 12 évvel a megnyitás után fizetőssé tették a parkolást az épületben. Ezzel megszűnt az utolsó belvárosi hely is, ahol ingyen lehetett hagyni az autót. A döntés jelentősen megváltoztatta az elérhető szabad helyek számát. Az Árkádban és a környékbeli utcákban is.

Több más szegedi áruházzal együtt a fizetős rendszereket arra hivatkozva hozták létre, hogy olyanok is igénybe vették a parkolóhelyeket, akik nem vásárolni érkeztek, reggel korán beálltak az Árkád parkolójába és késő délutánig ott tartották a járművüket az ingyenes parkolóhely miatt, a vásárlóktól elvéve a helyet.

Amióta fizetőssé vált a parkolás az Árkád parkolójában, rengeteg szabad helyet lehet találni a nap bármely szakában. A vásárlók kényelmesen le tudják parkolni autóikat. A rendszer gördülékenyen működik, fennakadást csak az okoz, ha valaki figyelmetlen, túllépte az egyórás ingyenes határt és a sorompótól szalad vissza fizetni.

Aki munkaidő alatt, azaz legalább 8 órát az Árkád parkolójában szeretné leparkolni autóját annak legalább 2600, de ráhagyással inkább 3000 forintot kell fizetnie naponta. A bevásárlóközpont környező utcái 2023. július 1-től a kék zónába esnek, ahol óránként 230 forintért lehet parkolni, a napijegy itt 1320 forint. Így az autósok még távolabb keresnek ingyenes parkolóhelyeket, főként a Kálvária tér környékén, Cserzy Mihály és a Pulz utcában. Mi hétfőn a Rigó, Menhely és Huszár utcák kereszteződésében néztünk szét és sehol nem találtunk egy talpalatnyi helyet sem, ahol meg meg lehetett volna állni. Az ingyenes utcák nem bírják el a megnövekedett terhelést. A nagykörút másik oldalán, a Gogol és Jósika utca környékén eddig sem volt szabad hely napközben, de az Árkád fizetőssé tételével tovább romlott a helyzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában