Szegedi hírek

2023.11.23. 17:57

Közösségi tér lett a Kőrösy iskola büféjéből - Galéria

Teljesült a diákok kívánsága, új közösségi teret kapott a Kőrösy iskola. A büfét 27 millió forintból alakították át, az ehhez szükséges forrást az iskola felnőttoktatásból származó bevételéből biztosították.

Timár Kriszta

Négyszer akkora lett a büfé, mint korábban, így közösségi térré is vált. Fotó: Karnok Csaba

A Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikumban projekthét zajlik a napokban. A Kőrösy-héten volt Vasvári-Kőrösy közgáz kupa, tartottak nyolcadikosoknak pályaorientációs rendezvényt, hasonlót a saját diákoknak is rendeznek, illetve lesz prezilimpia, közgazdász palánta verseny és adventi délután is.

Ennek részeként csütörtökön új közösségi teret avattak az intézményben. Az egykori kémia szertár elbontásával a bejárat melletti büfét közel négyszeres alapterületűre sikerült bővíteni és új bútorokkal is berendezték.

A beruházás ötlete a diákönkormányzattól indult, amely eredetileg csak egy mikrót szeretett volna kérni a büfébe, végül azonban egy ennél jóval nagyobb beruházásra tettek javaslatot. 

Összesen 220 diákkal töltettünk ki egy igényfelmérő kérdőívet, 98 százalékuk támogatta, hogy legyen egy olyan tér az iskolában, ahol a behozott ételt is meg tudják melegíteni és el tudják fogyasztani. Az átalakítással ráadásul az a helyzet is megszűnt, hogy a sorban állók eltorlaszolják a folyosót 

– mondta el Horváth Marci DÖK elnök.

 

Farkasné Székely Angéla igazgató hangsúlyozta, olyan körülményeket szeretnének teremteni az iskolában, hogy ne csak az itteni értékrend miatt legyen jó kőrösysnek lenni, hanem az épületbe is jó érzés legyen bejárni. 

Már régen gondolkodtunk rajta, hogyan tegyük igényes, élhető közösségi térré a büfét, most pedig ennek megvalósításához anyagi támogatást is kaptunk a Szegedi Szakképzési Centrumtól. A pénzből egyébként a régi portásfülkét is elbontattuk és számukra is egy kulturáltabb helyet alakítottunk ki 

– tette hozzá.

Erdélyi Margit, a centrum főigazgatója kiemelte, a támogatási összegért az iskola dolgozott meg, hiszen a 27 millió forintot a felnőtt szakmai oktatás bevételéből kapták meg. 

A jó gazdálkodás és a közös akarat meghozza gyümölcsét 

– mondta a főigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában