Helyi közélet

2023.11.14. 16:20

Megújult a makói kórház szakrendelője – Galéria

A makói tagkórházban megújultak a járóbeteg-ellátást biztosító épület rendelői, közösségi és kiszolgálóterei. Ezeket akadálymentesítették, korszerűsítették a gépészeti, valamint elektromos hálózatot, illetve kilenc szakterületet érintően összesen 151 orvosi eszközt is beszereztek – tájékoztatta lapunkat a hódmezővásárhelyi–makói egészségügyi intézmény.

Szabó Imre

A korábbinál igényesebb, szebb képet mutat a szakrendelő. Fotó: Szabó Imre

A szakrendelő 1300 négyzetméterét, szinte teljes területét érintő felújítás nemrégiben zárult le. Forrása 292 millió forint vissza nem térítendő hazai és európai uniós támogatás volt, de segített a makói önkormányzat is.

Ami a részleteket illeti, a földszinti sebészeti szakrendelő három helyiségből álló egységét teljes körűen felújították. A helyiségek új padlóburkolatot kaptak. A mennyezetet és a falakat átfestették, a bejárati ajtókat acél tokszerkezetű, fóliázott ajtólapos nyílászárókra cserélték. Szintén kicserélték a rendelőkben a mosdók felszereléseit is a szükséges helyeken. A rendelőkben a megmaradó csempe magasságához igazodva mosható falfelületet alakítottak ki. A lépcsőt, galériát övező korlátok megmaradtak, de a fafogódzókat, fémszerkezeteket felújították, átfestették.

A vizesblokkok, akadálymentes mosdóhelyiségek padló- és falburkolatait szintén kicserélték, ahogyan az épület szennyvízelvezető gerincvezetékét is. A teljes felújítással érintett szakrendelők elektromos rendszerének szükség szerinti átépítése közben a lámpákat korszerű LED-es rendszerűek váltották fel, és szükség szerint cserélték a bútorokat. A külső folyosók bútorait is felújították. Az emeleti rész fa álmennyezetét új gipszkarton álmennyezetre cserélték, táblás, illetve kazettás betételemekkel. Ennek köszönhetően tágasabb és világosabb lett a betegváró területe. A földszinti betegfelvételi iroda nyitott tetejét lezárták.

A beruházást kísérő orvosieszköz-beszerzés olyan szakterületeket érintett, mint a gasztroenterológia, a bőrgyógyászat, a fül-orr-gégészet, a sebészet, a szemészet, a radiológia, a nőgyógyászat, a fizikoterápia és az aneszteziológia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában