22 milliót költött rá az önkormányzat

2023.11.22. 16:36

Megújult az ásotthalmi idősek otthona - Galéria

Arany T. János

Az ásotthalmi önkormányzat önerőből, 22 millió forintból újította fel a 33 férőhelyes, bentlakásos idősek otthonát, ami egykor Klebelsberg-féle belterületi iskolaként épült. Fotó: Karnok Csaba

A 95 éves Papp Istvánné Juci néni szavalatával ért véget az a kis ünnepi műsor, amit szerda délelőtt rendeztek a Homokháti Szociális Központ Ásotthalmi Tagintézmény Idősek Otthona épületének felújítása alkalmából. 

A beszédek és a szalagátvágás után Vince bácsi nagy szeretettel ölelte meg Papp Renáta polgármestert és mondott neki köszönetet a felújításért. Az ásotthalmi önkormányzat ugyanis önerőből, 22 millió forintból újította fel a 33 férőhelyes épületet, ami egykor Klebelsberg-féle belterületi iskolaként épült. A felújítás a rezsiválság miatt halaszthatatlan volt. Megújult a szigetelés, újak a nyílászárók, a födémet is szigetelték, a terasz akadálymentes bejáratot kapott.   

Csótiné Ördög Edit, a Homokháti Szociális Központ intézményvezetője az önkormányzat, mint fenntartó munkáját méltatta. 

A mai világban nagyon nagy szó, hogy saját erőből újítanak fel egy épületet. Ide egy valódi otthonba érkezhetnek azok, akik az idősek otthonát választják. A térség egyik gyöngyszeme az idősellátásban a zákányszéki mellett az ásotthalmi tagintézmény 

– mondta a közelmúltban Szociális munkáért díjjal kitüntetett intézményvezető. Az ünnepség végén pogácsával, aprósüteménnyel és meleg teával vendégelték meg a rendezvény résztvevőit, amit a vendégek a bentlakókkal közösen fogyasztottak el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában