Helyi közélet

2023.11.03. 18:10

Megvan a 2024-es állattenyésztési napok időpontja

Kovács Erika

A jövő évi rendezvény óriásplakátja már látható a Kutasi út mentén. Fotó: Kovács Erika

Jövőre is lesznek állattenyésztési napok, már az időpontot is közzétette a Hód-Mezőgazda Zrt. A Kutasi út mentén kihelyezték az új plakátot, amely szerint a 31. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokat 2024. május 2-a és 4-e között rendezik meg.

Idén májusban, a jubileumi 30. rendezvényen 20 országból több mint 500 kiállító érkezett Hódmezővásárhelyre. A három nap alatt több tízezer látogató kereste fel a kiállítási helyszíneket, köztük szervezett csoportokban 2000 diák is. Az állattenyésztési napokon hagyományosan a legszebb tenyészállatokat, a legújabb gépeket, innovációkat mutatják be.

Harminc éve a Hód-mezőgazda Zrt. három szakembere, Egyed Béla, akkori vezérigazgató, aki nemrég hunyt el, valamint Fekete Balázs és Újvári Tibor egy baráti beszélgetésen határozták el, hogy amerikai mintára összehoznak egy show jellegű állattenyésztési bemutatót. Amikor hozzáláttak a szervezéshez, még maguk sem tudták, hogy mi sül ki belőle, de rövid időn belül Magyarország legszínvonalasabb, leglátogatottabb agrárrendezvénye lett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában