Helyi közélet

2023.11.23. 13:50

Szombaton kezdődik Ételt az Életért Alapítvány ételosztása

Delmagyar.hu

A teljes programsorozat alatt több mint 6000 tál ünnepi menüt és több tíz tonna tartós élelmiszert osztanak majd ki - közölte az alapítvány csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben kiemelik: Magyarországon naponta 3000 adag ételt osztanak ki a Krisna-hívők, akik az advent időszakában mintegy 6000 adag meleg ebédet, főzési alapanyagokat, valamint ünnepi finomságokat is tartalmazó tartós élelmiszercsomagot is átadnak a rászorulóknak.

Az adventi ételosztó akciósorozat csúcspontja idén is a Népligetben lesz december 24. és 26. között, de november 25-től januárig számos vidéki helyszínen is segítenek a program munkatársai.

Ahhoz, hogy a csomagokba a megnövekedett élelmiszerárak ellenére sokféle egészséges élelmiszer kerülhessen, az adományozók segítségét is kérik: 5000 forintból egy négy fős család ünnepi ebédjét, 8000 forintból pedig élelmiszercsomagjukat lehet támogatni. Emellett várják az önkéntesek segítségét a fővárosi és a vidéki adományosztó pontokon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában