Hamarosan elkészül a Kincses Vásárhely 2024 asztali naptár

2023.11.10. 14:08

Terápiás szobát alakítottak ki a Szivárvány otthonban

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület hatodik alkalommal jelenteti meg a Kincses Vásárhely elnevezésű asztali naptárát. A tavalyi, ötödik jótékonysági akciójuk kedvezményezettje a Csongrád-Csanád vármegyei Szivárvány Otthon volt. Az intézményt 300 ezer forinttal támogatták, amiből az otthon egy terápiás szobát alakított ki.

Kovács Erika

A terápiás szoba meditatív tevékenységekre és mozgásfejlesztésre is alkalmas. Fotó: Kovács Erika

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület tagjai pénteken tekintették meg a beruházást, a sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy kit támogatnak a 2024-es asztali naptár bevételével.

 A bevételt minden évben valamilyen jótékony célra fordítjuk. Volt, hogy magánszemélyeket támogattunk, de intézményeket is, például a Kozmutza-, vagy az Aranyossy-skolát, a 2023-as naptár bevételével pedig a Szivárvány Otthont 

– mondta a sajtótájékoztatón Juhász Tünde, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület alapító tagja, elnökhelyettese.

Az egyesület tagjainak, Juhász Tündének, Walterné Böngyik Teréziának, Rapcsák Katalinnak, Szenti Csillának és Daru Árpádnak Kiss Ildikó intézményvezető mutatta meg a terápiás szobát, ahol az intézmény lakói szívesen időznek, ha például szeretnének elvonulni, kicsit megnyugodni, vagy éppen egyedül maradni, de mozgásfejlesztésre is alkalmas a kialakított helyiség.

Ez egy olyan plusz szolgáltatás, amelyre az intézmény már régóta vágyott 

– folytatta Juhász Tünde.

Fotó: Kovács Erika

Az elnökhelyettes bejelentette, hamarosan megjelenik a 2024-es Kincses Vásárhely asztali naptár is, amelynek bevételével a Csodavilág Alapítványt támogatják. A civil szervezet az adományból rendszeres kutyaterápiás szolgáltatásokat szervez majd.

Juhász Tünde beszélt arról is, hogy az idei asztali naptáruk talán meg az eddigieknél is szebb lesz. A hagyományokhoz hűen 52 vásárhelyi fotó díszíti majd, utcarészletek, épületek, és közösségi programokat megörökítő felvételek.

Fotó: Kovács Erika

Az idei naptár érdekes kombinációja lesz az amatőr és a profi fotóművészek által készített felvételeknek. Vagyis változatos alkotói körből került ki a válogatás

 – emelte ki Juhász Tünde. A naptárak értékesítését hamarosan elkezdik.

 


 


 


 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában