Makó

2023.12.22. 16:20

A Hagymatikum mellett is lehet buszmegálló

Ha minden összejön, hamarosan lesz buszmegálló a Hagymatikum új épületegyüttesének szomszédságában, a Galamb agrártechnikum mellett. A szükséges feltételek biztosításáról már tárgyal a Volánbusz és a makói önkormányzat.

Szabó Imre

A Galamb-iskola előtti útszakasz szélén most autók parkolnak – a háttérben láthatók a Hagymatikum új szárnyának körvonalai. Fotó: Szabó Imre

Az idei év utolsó testületi ülésén hangzott el a javaslat: legyen buszmegálló a makói Szép utca legelején, a Galamb agrártechnikum mellett – ahol egyébként jó néhány évvel korábban már volt, de megszűnt. Ezt az indokolná, hogy ennek szomszédságában adják át jövő tavasszal a Hagymatikum új szárnyát. Az épület mellett most az iskola parkolója van, ami tanítási időben általában maximálisan kihasznált.

A Szép utcán keresztül ér­keznek Makóra a Hódmezővásárhelyről, illetve annak érintésével Budapestről érkező járatok, tehát valószínű, hogy a megállónak sok onnan érkező fürdővendég örülne – indokolta az ötletet előterjesztője, Mágori András városüzemelési tanácsnok (Fi­desz–KDNP) az ülésen. Ezen túlmenően a fürdőből hazafelé tartó fővárosiak, illetve vásárhelyiek is biztosan örülnének a lehetőségnek.

Jelenleg ők vagy még a kórháznál, vagy a buszpályaudvaron szállhatnak le vagy fel – mindkettő jelentős távolságra van a Hagymatikumtól. Van egy harmadik makói megálló a vonalon az Almási utcán is, amely az előző kettőnél is messzebb van a fürdőtől.

A Volánbusz Zrt. kommunikációs igazgatósága a Délmagyarország érdeklődésére azt válaszolta, hogy a javasolt makói megállóhely-bővítés az új megállóhely létesítését, forgalomba helyezését, valamint a helyközi autóbusz-közlekedést megrendelő minisztérium jóváhagyása után biztosítható. Ehhez az is szükséges, hogy a közút kezelője, jelen esetben a város olyan megállóhelyet alakítson ki, amely a forgalomtechnikai és a biztonsági előírásoknak egyaránt megfelel. Megtudtuk azt is, hogy jelenleg zajlanak az egyeztetések az önkormányzattal az ezzel kapcsolatos műszaki igényekről.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában