Helyi közélet

2023.12.20. 13:56

A kórházi munkát szolgálják az ajándékok

Karácsony alkalmából minden évben megajándékozza a szentesi kórház különböző osztályait az önkormányzat. Ezúttal a kórház sebészeti, traumatológiai osztálya, valamint a mentőszolgálat kapott a betegellátást, a szakmai munkájukat segítő, és a dolgozók kényelmét szolgáló ajándékokat a várostól.

Darók József

Praktikus ajándékokat kaptak a kórházi dolgozók és a mentősök. Fotó: Darók József

A traumatológiai és a sebészeti osztály, valamint a szentesi mentősök részére Szabó Zoltán Ferenc polgármester és Agócs Lászlóné önkormányzati képviselő a kórházban adott át ajándékokat a közelgő ünnepek előtt. Két fotellel, tálalószekrénnyel és mikrohullámú sütővel, valamint a mentősök részére egy televízióval érkeztek a gyermekosztály aulájába.

Fotó: Darók József

 Értem már több alkalommal jött mentő, mihelyt hallottam a szirénázó autót, úgy éreztem, biztonságban vagyok, ugyanígy éreztem, amikor kórházba kerültem. Sokszor vagyunk egészségügyi dolgozókra utalva 

– fogalmazott a polgármester.

Idén is úgy gondolták, hogy a kijelölt osztályokat és az Országos Mentőszolgálat helyi szervezetét megajándékozzák karácsonyra. Olyan praktikus eszközöket hoztak, amik a szürke hétköznapokban legtöbbször láthatatlanul maradó dolgozók komfortérzetét javítják, mindennapi munkáját segítik. 

Fotó: Darók József

A képviselő asszonnyal közösen átadták az önkormányzat ajándékait, amiket a kiválasztott osztályok kértek. A sebészeten kaptak egy fotelt az ápolónők, a műtősök egy mikrohullámú sütőt, a traumatológiára szintén egy fotel kerül, valamint a nővéreknek az étkeztetéshez egy tálalószekrény. A mentőszolgálat egy televíziókészüléket kapott. Nem arra fogják használni, hogy minél többet nézzék, bár az azt jelentené, hogy kevesebb a munkájuk, hanem leginkább a szakmai fejlődésükben, a továbbképzéseken segítség számukra a készülék – hangzott el.

Megvan a helye az ajándékoknak, amik most nem a betegellátásra irányulnak, hanem a dolgozók vannak most szem előtt, ez alapján választottunk. A műtőben például a mikrót nem ételmelegítésre használjuk, hanem praktikus módon a műtét alatt a folyadékok melegítésére

 – részletezte lapunknak Abebené Bagi Márta ápolásszakmai koordinátor, a műtő vezető asszisztense.

Elmondta, hogy a pandémia alatt a Covid-osztályt, utána elsősorban a krónikus osztályokat ajándékozták meg, de az évek alatt szinte minden osztály sorra került, idén az operatív részleg. 

Úgy gondoltuk, a karácsonyi ajándékozásnál előtérbe kerül a háttérszolgálat, akik nélkül nem tudnánk létezni 

–mondta a vezető asszisztens.


 


 


 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában