Ezren töltötték ki a kérdőívet, stratégia készül a kapott adatokból

2023.12.22. 14:40

Az algyőiek közlekedési szokásait mérték fel

Molnár Áron polgármestert is meglepte, milyen sokan kitöltötték a mobilitási kérdőívet, amellyel az algyőiek közlekedési szokásait mérték fel. Az értékes nyereményeket a napokban adták át.

Varga Anna

Az algyői önkormányzat a tramtrain jobb megközelíthetőségét is szeretné segíteni. Fotó: Török János

Ezer kitöltője volt a MOL, az SZKT és az algyői önkormányzat nyereményjátékkal egybekötött felmérésének. Ahogy megírtuk, a közlekedési szokásokkal kapcsolatban indítottak felmérést, a kapott adatok a nagyközség közép- és hosszú távú közlekedési stratégiájához nyújtanak alapot. Erre azért van szükség, mert az elmúlt években az Algyőn tapasztalható növekvő járműforgalom hamarosan fenntarthatatlanná válhat, így szemléletváltásra, valamint közlekedésszervezésre van szükség. A felmérés eredményeiről először egy összefoglaló tanulmány készül, majd annak alapján szakértők bevonásával hozzák létre Algyő mobilitási tervét.

Molnár Áron polgármester lapunknak elmondta, bár értékes nyereményeket sorsoltak ki, ami csábító lehetett, de nem hitte, hogy ilyen sokan kitöltik a kérdőívet. Gép sorsolta ki a nyerteseket, a szerencsések 10 alkalmas fürdőbelépővel, kerékpárral, fődíjként pedig egy elektromos rollerrel gazdagodtak.

A demokráciának fontos eleme, hogy stratégiai kérdésekben kikérjük a lakosság véleményét. Ennél demokratikusabbat nem tudok elképzelni

 – közölte a polgármester, aki a pozitív tapasztalatok fényében elképzelhetőnek tartja, hogy más témakörökben is hasonló módon kérdezik majd meg a helybéliek véleményét a jövőben is.

Hozzátette, a kérdőívek kiértékelés már zajlik, ebben a Szegedi Közlekedési Kft. segíti az önkormányzatot. Ha ez lezárul, akkor összeül a projekt három szereplője, és elkészülhet a mobilitási terv.

A polgármester lapunknak elmondta, kerékpáros stratégiája már van a nagyközségnek, céljuk továbbá, hogy a tramtrain megközelítése még jobb legyen. Megjegyezte, a vasútvillamos beváltotta, sőt túlszárnyalta a hozzá fűzött reményeket, nagyon népszerű az algyőiek körében, így az önkormányzatnak azt kell megvizsgálnia, milyen fejlesztésekre van szükség ahhoz, hogy a lakosok minél könnyebben ki tudjanak jutni a megállóhoz. Ezen felül az is fontos kérdés, hogy miként tudják modernizálni különféle jármódokkal a munkába járást Szeged és Algyő vonatkozásában. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában