Készpénz nélkül maradtak

2023.12.25. 12:00

Bankautomata nélkül maradt Zákányszék az ünnepekre

Bankautomata nélkül maradt Zákányszék az ünnepekre. A zákányszékeiknek a környező települések valamelyikét kell felkeresniük, ha pénzt akarnak kivenni a bankszámlájukról.

Arany T. János

Illusztráció: Karnok Csaba

Zákányszék hivatalos Facebook-oldalán számoltak be a szomorú és bosszantó hírről. A polgármesteri hivatal mellet található bankautomata műszaki problémáját a szolgáltató nem tudta megoldani, tájékoztatásuk szerint az ünnepek alatt nem fog működni, és a lakosság megértését kérik.

A településen tavaly október 10-én zár be a Takarékbank helyi fiókja. Akkor felháborodott Facebook-bejegyzésben számolt be erről Matuszka Antal, Zákányszék polgármestere.

A nagy múltú és mindenki által kedvelt kirendeltség fontos része a településnek és több ponton is kapcsolódik a falu hétköznapjaihoz. Egyfelől önkormányzatunk és községünk számlavezető pénzintézetéről van szó, de a bezárás elsősorban azoknak okoz problémát, akik banki ügyeiket személyesen intézik és nem járatosak az elektronikus bankolásban. Sokan vannak köztük időseink, külterületi lakosaink, akik számára egyébként is körülményes más településre utazni azért, hogy számlájukhoz hozzáférjenek. A döntést tényként közölték velem, amelyet tudomásul kell venni, mégis úgy érzem, itt is ki kell fejeznem a tiltakozásomat, hiszen a bezárásnak köszönhetően hátrányos helyzetbe kerül a település valamennyi lakója

 – írta a polgármester még tavaly ősszel közösségi oldalán.

Most pedig a bankautomata sem működik, így a zákányszékeiknek a környező települések valamelyikét kell felkeresniük, ha pénzt akarnak kivenni a bankszámlájukról.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában