Helyi közélet

2023.12.11. 11:39

Czirbus emlékhelyet javasol

Szabó Imre

Czirbus Gábor a Maros-parti emlékhelyen. Fotó: Makó Városi Televízió

Makón egyre többen kérnek a haláluk után temetés helyett hamvasztást, valamint hogy hamvaikat szórják a Marosba. Czirbus Gábor önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) most megfogalmazott egy javaslatot: épüljön emlékhely a folyó partján, amit a szerettükre emlékezni vágyók felkereshetnek.

Czirbus javaslatához az ötletet az adta, hogy jelenleg is van egy hely a parton, ahová sokan helyeznek emléktáblát, virágtartókat, visznek mécseseket és virágokat, azonban mostani formájában meglehetősen rendezetlen képet mutat. Ő maga is felkereste már több alkalommal. Ez a híd lábához közel, a folyó jobb partján, a Maros-parti labdarúgópálya szomszédságában található. A képviselő elképzelése szerint valahol itt kellene kialakítani egy méltó küllemű emlékhelyet. Úgy nézne ki, mint egy urnafal, melyre a hozzátartozók egységes formában rögzíthetnék elhunyt szerettük tábláját, feltüntetve a nevet és az évszámokat. A falra virág- és mécsestartókat is felszerelhetnének, közvetlen környezetét pedig parkosítanák, illetve térkővel vagy fehér kaviccsal burkolnák.

A javaslatot Czirbus a pénzügyi és ügyrendi bizottság keddi ülésén, majd a képviselő-testület ezt követő, szerdán esedékes ülésen szeretné beterjeszteni mint önálló képviselői indítványt. Ebben egyúttal azt is kérné, hogy a jövő évi költségvetésből különítsenek el egy összeget az emlékhely megtervezésére és kialakítására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában