Szegedi hírek

2023.12.05. 19:04

Már száz embercsempész autót vittek el – Galéria

Suki Zoltán

Egyre több autót visznek el a határ menti térségből. Fotó: Gémes Sándor

Elszállították kedden a századik olyan autóroncsot is Csongrád-Csanád vármegye déli részéről, amelyet embercsempészek használtak, és otthagyták a határ közeli településeken. Erről Mihálffy Béla számolt be kedden közösségi oldalán Salgó Lászlóval, Csongrád-Csanád vármegye főispánjával közösen. Az országgyűlési képviselő elmondta, hogy már hónapok óta zavarták a déli határ mentén élőket az embercsempészek roncsautói.

Az elszállítás megkezdődött, azóta is folyamatos, most kedden megtörtént a századik roncs elszállítása is. Ezzel egy újabb lépést tettünk a Homokhátság megtisztítása felé

 – fogalmazott Mihálffy Béla.

 

Salgó László pedig azt mondta, hogy Mórahalomról, Ásotthalomról és Zákányszékről a kormányhivatal az összes bejelentett járművet elszállította. A főispán hozzátette, Ruzsáról, Öttömösről, és más településekről is folyamatosan kapnak bejelentéseket, és dolgoznak azon, hogy ezekről a helyekről is elvigyék a hátrahagyott kocsikat.

A roncsok elszállítását a kormányhivatal november 21-én kezdte meg Mórahalom térségében, amit egy jogszabály tesz lehetővé. Eszerint a kormányhivatalnak a közterület-felügyelők és a mezőőrök szólnak az autókról. A hivatal munkatársai értesítést helyeznek el azokon, majd – ha senki sem jelentkezik értük – négy nap múlva elszállítják az autókat. Az elszállított járműveket három hónapig őrzik, az alvázszámát és rendszámát pedig közzéteszik a kormányhivatal honlapján. Ha három hónapon belül nem jelentkezik érte a tulajdonos, az autókat értékesíthetik. Ha a tulajnak ezután jutna eszébe, hogy hiányzik a kocsija, akkor – az eladás után – még kilenc hónapig jelentkezhet érte, és a szállítási és tárolási költség levonása után megkapja a maradék pénzt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában