Helyi közélet

2023.12.03. 15:40

Feltűzték a szalagot a Batsányi bálján

A szalagavató bálok szezonja kezdődik ezekben a hetekben, a csongrádi gimnázium is megtartotta a szalagtűző ünnepségét. A helyszín ezúttal is, mint sok nagy létszámú esemény alkalmával, a Sághy-technikum tornaterme volt.

Darók József

A keringő a Batsányi szalagavatójának is a fénypontja volt. Fotó: Darók József

A Csongrádi Batsányi János Gimnázium és Kollégium szombaton délután rendezte az estébe nyúló, nagyszabású szalagavató bálját. Három osztály búcsúzott jelképesen az iskolától: a 4 évfolyamos 12. a, b, valamint a 8 évfolyamos f tanulóközössége. Látványos, humoros és elgondolkodtató osztálytáncok, egyéb produkciók, amelyekben előadói képességeit megmutathatta Kis Orsolya, Asztalos Máté, Hekkel Zita, Gácsi Marci, Nagyiván Jázmin, Urbán Tamás és Vigh Dorina, továbbá az elegáns keringő töltötte meg azt a felejthetetlen négy órát. Megköszönték Schwarz Péternek az osztálytáncok, Molnár Zsoltnak pedig a keringő koreográfiáját.

Dicséret illeti még Hering Dóra végzős tanulót, aki az évfolyam búcsúbeszédét írta és felolvasta, illetve Túri Lászlót, aki szintén végzős diákként az egész este folyamán a rendezvény hangosítását biztosította.

Ekkor a gyerekek megmutatják azt is, hogy miben jók a tanórákon kívül, ezekben a produkciókban megvillantották tehetségüket szüleik, barátaik előtt. Azt gondolom, ezt a hosszúra nyúlt estét megélni egyáltalán nem volt hosszú 

– mondta lapunknak Cseri Gábor, a gimnázium igazgatója. Ebben a túlhajszolt, sokszor megfakult értékekkel rendelkező világban azt a kiegyensúlyozottságot, nyugalmat, odafigyelést és biztos alapot szeretnék adni majd a tarisznyájukba a ballagás alkalmával, amelyekkel képesek lesznek a változó világhoz idomulni, lélekben és testben is egészségesek maradni.

Ezúton is tisztelettel köszönik a Sághy Mihály Technikum és Szakképző Iskolának, hogy kölcsönadja ezekre a fontos eseményekre a tornatermét – közölte az igazgató.

Felemelő érzés volt végre megkapni a szalagot

 – mondta Sprok Máté. A diák sok mindenben szerepet kapott a szalagavatón, az osztályvideók készítésétől a táncokon át a végzősök nevében elmondott zárszóig. Elárulta, az utóbbi pár hétben ez kicsit megterhelő volt. 

Szerintem azért választottak engem ezekre a feladatokra, mert az iskolát én képviselem, mint diákönkormányzati elnök, és megvan az a különleges képességem, hogy sok feladatot elég gyorsan ellássak 

– magyarázta a diák, aki a szegedi egyetemen, a földtudományi szakon szeretne továbbtanulni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában