Szegedi hírek

2023.12.10. 20:45

Ilyen volt az Alma Mater Mikulás 2023-ban

Idén is ellátogatott az SZTE-sekhez a Mikulás az Alma Mater jóvoltából. Egykori hallgatók jöttek vissza családostól, jelenlegi dolgozók hozták el gyerekeiket, hogy közös játékkal várják a nagyszakállút.

Delmagyar.hu

Forrás: SZTE

Csaknem 350 kisgyerek és természetesen kísérőik nyüzsgése töltötte be a TIK auláját december 5-én délután. Akik először futottak bele az SZTE Alma Mater Mikulás ünnepségébe, azok csodálkozva nézték a színes és vidám forgatagot. Sokan ugyanakkor már rutinosan figyelték a történéseket, hiszen ez már a 16. alkalom volt, hogy ellátogatott az SZTE-s gyerekekhez a Mikulás. A rendezvény az egyik legrégebbi és legfontosabb alkalma az SZTE Alma Mater tagjainak és családjaiknak. Csodálatos alkalom ez, ahol egykori hallgatók, dolgozók ismét visszatérhetnek egy kis találkozásra, kötetlen beszélgetésekre, miközben gyermekeik egy biztonságos térben tartalmas játékkal tölthetik el azt a pár órát, míg megérkezik a Mikulás. Hihetetlen, hogy azok a gyermekek, akik az első alkalmakkor még csillogó szemekkel várták a Mikulást, a mostani rendezvényen már maguk is a varázslat létrehozásában tevékenykedtek önkéntesként. Ezeknek a gyerekeknek már nem félelmetes és idegen a Szegedi Tudományegyetem, hanem életük természetes része, érettségi után úgy jönnek majd ide, mintha hazajönnének.

A teljes cikk elérhető az SZTE oldalán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában